Conserva de tomàquet i pastís de tomàquet i formatge

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Conserva de tomàquet
  • 4 kg de tomàquet de branca
  • 200 g de confitura de roses
  • 600 g de sucre blanc
  • 1,5 l d'aigua envasada
  • Pastís de tomàquet i formatge
  • (per compartir)
  • 1 base de pasta brisa
  • 1 pot de tomàquets confitats
  • 200 g de formatge de cabra en rotlle
  • 600 ml de nata (35% mg)
  • 3 fulls de gelatina
  • 1 culleradeta de xantana
  • 1 culleradeta d'aigua de roses
  • 150 g de sucre en pols
  • crema de llet

PREPARACIÓ

Conserva de tomàquet
1. Per pelar els tomàquets amb comoditat, els escaldem: Bullim aigua en una olla, hi submergim els tomàquets amb pell uns 6 segons i els posem en un bol amb aigua i glaçons uns 3 segons més. Ja els podem pelar sense problemes.
2. Tallem els tomàquets per la meitat i els traiem les llavors.
3. Reservem totes les llavors en un bol i després les colem amb un colador, per obtenir-ne la gelatina dels tomàquets.
4. Posem una cassola al foc i hi aboquem el sucre blanc, la melmelada de roses i l'aigua.
5. Quan els ingredients es desfacin i quedin líquids, hi afegim la gelatina dels tomàquets i abaixem el foc.
6. Quan els líquids arrenquin el bull, hi afegim els tomàquets i traiem la cassola del foc.
7. Ho deixem reposar uns 5 minuts i guardem els tomàquets amb l'almívar dins d'un pot de vidre. Hem de tenir cura que els tomàquets no tinguin aire a dins i que l'almívar arribi ompli tot el pot de vidre.
8. Posem el pot de vidre al bany maria, sense que l'aigua arrenqui el bull.

Pastís de tomàquet i formatge
1. Cobrim una safata per anar al forn amb paper de cuina, hi col¿loquem la pasta brisa i la fem al forn fins que quedi cuita.
2. Col·loquem un motlle rodó a sobre de la massa per muntar el pastís. Ho reservem.
3. Trossegem el formatge de cabra i el posem en un cassó calent amb la meitat del sucre i la crema de llet que calgui perquè el formatge es desfaci.
4. Triem un recipient per activar la gelatina i l'omplim amb una mica d'aigua freda. Hi posem les cues de peix.
5. Passem per la batedora elèctrica la barreja que tenim al cassó, fins que n'obtinguem una crema.
6. Afegim a la crema una de les cues de peix i la desfem barrejant-la amb la crema.
7. Ara passem la barreja per un colador, per treure'n els grumolls, i la refredem a la nevera.
8. Muntem la nata en un bol i hi afegim la goma de xantana.
9. Afegim, de mica en mica, la nata muntada a la barreja de formatge i crema de llet amb gelatina.
10. Aboquem la barreja final dins del motlle que tenim a sobre de la pasta brisa.
11. Separem els tomàquets confitats de l'almívar i el reservem en un bol.
12. Col·loquem els tomàquets al damunt del pastís.
13. Desfem les dues cues de peix dins l'almívar dels tomàquets. Fem la barreja amb un batedor de mà i l'aboquem damunt del pastís, fins que cobreixi els tomàquets.
14. Posem el pastís a la nevera i no el desmotllem fins que sigui fred.