Conilla amb codony
- Programa: Al vostre gust
- Cuina: Albert Ventura
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Coure
INGREDIENTS
- 1 conilla
- 1 kg de codony fresc
- 1 branca de canyella
- 1 llimona
- 250 g de sucre
- 6 g de iota
- 1,5 l d'aigua
- 1 kg de cargols
- 30 g de mantega de cacau
- 10 g de cacau en pols
- 3 pastanagues
- 2 porros
- 3 cebes
- 1 manat d'herbes (farigola, romaní, llorer)
PREPARACIÓ
- Talleu el codony a quarts. Coeu-lo en una olla amb l'aigua, la canyella, la llimona i el sucre a foc molt lent durant sis hores.
- Després, coleu-lo i reserveu el líquid. En el litre d'aigua de codony que obtingueu, dissoleu-hi la iota.
- Desosseu la conilla, i lligueu-la. Coeu-la al vuit a 62º durant 8 hores.
- Amb els ossos i les verdures feu una salsa i lligueu-la amb la mantega de cacau.
- Renteu els cargols amb sal i vinagre tres cops. Coeu-los un cop estiguin ben enganyats.
- Talleu una ració de conilla, i doneu-li un cop de forn a 62ºC. Al plat, col·loqueu-hi l'aigua de codony (per anar bé hauria de quedar com gelatina) i la conilla calenta. Cobriu-ho amb la salsa.
- Saltegeu els cargols nets de closca fins que quedin cruixents. Tot seguit, afegiu-los al plat al costat d'una mica de cacau en pols.