Conill sense feina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Hernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Folquer, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 conill
  • 1 cabeça d'alls
  • julivert
  • 1 got de brandi
  • 10 prunes sense os
  • oli i sal Per a la salsa:
  • ossos de conill, ceba, pastanaga, vi negre, all i julivert

PREPARACIÓ

En primer lloc, comenceu a preparar la salsa.
Poseu en un cassó oli, els ossos de conill, la ceba i la pastanaga tallada a daus. Daureu-ho una mica i després tireu-hi el vi negre. Un cop l'alcohol s'hagi reduït, aboqueu-hi l'aigua i feu-ho coure uns 35 o 40 minuts. Mentrestant, aprofiteu per fer el farcit. Piqueu la carn de conill (desossada), els fetges, els ronyons, 2 prunes (prèviament marinades amb brandi durant 30 minuts), el julivert i els alls (cuits amb aigua uns 30 minuts). Tot seguit, salpebreu el llom de conill i farciu-lo amb carn picada. Col·loqueu-hi també les prunes i tapeu-les amb la carn picada que us hagi sobrat. Un cop farcit el llom de conill, emboliqueu-lo i lligueu-lo amb cordill o amb una mantellina de porc. Daureu-lo en una paella amb oli a foc suau. Aneu-lo girant de tant en tant. Un cop daurat, traieu-li el fil i talleu-lo. A continuació, escalfeu-lo en una paella amb la salsa, prèviament colada. Uns minuts després, ja tindreu el plat a punt. Podeu acompanyar el conill amb una guarnició de verdures variades.