Conill sense feina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Hernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Folquer, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 conill
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 1 got de brandi
- 10 prunes sense os
- oli i sal Per a la salsa:
- ossos de conill, ceba, pastanaga, vi negre, all i julivert
PREPARACIÓ
En primer lloc, comenceu a preparar la salsa.
Poseu en un cassó oli, els ossos de conill, la ceba i la pastanaga tallada a daus. Daureu-ho una mica i després tireu-hi el vi negre. Un cop l'alcohol s'hagi reduït, aboqueu-hi l'aigua i feu-ho coure uns 35 o 40 minuts. Mentrestant, aprofiteu per fer el farcit. Piqueu la carn de conill (desossada), els fetges, els ronyons, 2 prunes (prèviament marinades amb brandi durant 30 minuts), el julivert i els alls (cuits amb aigua uns 30 minuts). Tot seguit, salpebreu el llom de conill i farciu-lo amb carn picada. Col·loqueu-hi també les prunes i tapeu-les amb la carn picada que us hagi sobrat. Un cop farcit el llom de conill, emboliqueu-lo i lligueu-lo amb cordill o amb una mantellina de porc. Daureu-lo en una paella amb oli a foc suau. Aneu-lo girant de tant en tant. Un cop daurat, traieu-li el fil i talleu-lo. A continuació, escalfeu-lo en una paella amb la salsa, prèviament colada. Uns minuts després, ja tindreu el plat a punt. Podeu acompanyar el conill amb una guarnició de verdures variades.
Poseu en un cassó oli, els ossos de conill, la ceba i la pastanaga tallada a daus. Daureu-ho una mica i després tireu-hi el vi negre. Un cop l'alcohol s'hagi reduït, aboqueu-hi l'aigua i feu-ho coure uns 35 o 40 minuts. Mentrestant, aprofiteu per fer el farcit. Piqueu la carn de conill (desossada), els fetges, els ronyons, 2 prunes (prèviament marinades amb brandi durant 30 minuts), el julivert i els alls (cuits amb aigua uns 30 minuts). Tot seguit, salpebreu el llom de conill i farciu-lo amb carn picada. Col·loqueu-hi també les prunes i tapeu-les amb la carn picada que us hagi sobrat. Un cop farcit el llom de conill, emboliqueu-lo i lligueu-lo amb cordill o amb una mantellina de porc. Daureu-lo en una paella amb oli a foc suau. Aneu-lo girant de tant en tant. Un cop daurat, traieu-li el fil i talleu-lo. A continuació, escalfeu-lo en una paella amb la salsa, prèviament colada. Uns minuts després, ja tindreu el plat a punt. Podeu acompanyar el conill amb una guarnició de verdures variades.