Conill escabetxat amb mostassa de safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Antoni Sánchez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Solana , La Foradada
INGREDIENTS
- 1 conill d'1 kg
- 3 cebes mitjanes
- 3 grans d'all
- 1 got de vi blanc sec
- 2 cullerades de mostassa
- brins de safrà
- oli d'oliva
- un raig de vinagre de vi blanc
- pebre negre
- llorer
- sal Per decorar:
- espàrrecs verds escaldats
PREPARACIÓ
Salpebreu els talls de conill i daureu-los en una paella amb oli calent.
Mentrestant, piqueu els brins de safrà (torrats) i barregeu-los amb la mostassa. Retireu el conill de la paella i en el mateix oli daureu-hi la ceba picada ben petita juntament amb els grans d'all. Quan el sofregit estigui ben daurat afegiu-hi vi blanc i les fulles de llorer. Deixeu-ho reduir uns minuts i després incorporeu-hi la mostassa. A continuació, torneu-hi a posar el conill, tapeu la paella i feu-ho coure 5 minuts més. Passat aquest temps, deixeu-ho refredar i guardeu-ho a la nevera unes 24 hores. És recomanable que aquest plat es mengi tebi o fred. Si el mengéssiu calent, potser trobaríeu que té un gust massa fort (pel vinagre). Podeu decorar-lo amb espàrrecs verds escaldats.
Mentrestant, piqueu els brins de safrà (torrats) i barregeu-los amb la mostassa. Retireu el conill de la paella i en el mateix oli daureu-hi la ceba picada ben petita juntament amb els grans d'all. Quan el sofregit estigui ben daurat afegiu-hi vi blanc i les fulles de llorer. Deixeu-ho reduir uns minuts i després incorporeu-hi la mostassa. A continuació, torneu-hi a posar el conill, tapeu la paella i feu-ho coure 5 minuts més. Passat aquest temps, deixeu-ho refredar i guardeu-ho a la nevera unes 24 hores. És recomanable que aquest plat es mengi tebi o fred. Si el mengéssiu calent, potser trobaríeu que té un gust massa fort (pel vinagre). Podeu decorar-lo amb espàrrecs verds escaldats.