Conill escabetxat amb mostassa de safrà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Antoni Sánchez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 1 conill d'1 kg
  • 3 cebes mitjanes
  • 3 grans d'all
  • 1 got de vi blanc sec
  • 2 cullerades de mostassa
  • brins de safrà
  • oli d'oliva
  • un raig de vinagre de vi blanc
  • pebre negre
  • llorer
  • sal Per decorar:
  • espàrrecs verds escaldats

PREPARACIÓ

Salpebreu els talls de conill i daureu-los en una paella amb oli calent.
Mentrestant, piqueu els brins de safrà (torrats) i barregeu-los amb la mostassa. Retireu el conill de la paella i en el mateix oli daureu-hi la ceba picada ben petita juntament amb els grans d'all. Quan el sofregit estigui ben daurat afegiu-hi vi blanc i les fulles de llorer. Deixeu-ho reduir uns minuts i després incorporeu-hi la mostassa. A continuació, torneu-hi a posar el conill, tapeu la paella i feu-ho coure 5 minuts més. Passat aquest temps, deixeu-ho refredar i guardeu-ho a la nevera unes 24 hores. És recomanable que aquest plat es mengi tebi o fred. Si el mengéssiu calent, potser trobaríeu que té un gust massa fort (pel vinagre). Podeu decorar-lo amb espàrrecs verds escaldats.
Anar al contingut