Conill desossat amb salsa de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Piera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 conill i mig
- 200 g de bolets de temporada
- 1 got de porto
- 100 g de patata vermella
- 1 cullerada d'oli de tòfona blanca
- sal i pebre en gra
- 2 cebes de Figueres
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 20 g de mantega
- 1 tasseta de nata líquida
- 15 g de mostassa antiga
- 2 escalunyes
- brou de carn
PREPARACIÓ
Salpebreu el conill desossat, farciu-lo amb la carn de les cuixes i l'espatlla i enrotlleu-lo com si fos un caramel amb paper film.
Després, emboliqueu-lo amb paper d'al·lumini i deixeu-lo coure al forn a uns 180 graus durant 20 minuts.
Mentrestant, bulliu les patates pelades i tallades a trossos en una olla amb aigua i sal. Quan estigui ben cuites, escorreu-les i poseu-les a la Thermomix amb la nata líquida, una mica de sal, l'oli de tòfona i una mica de mantega, i tritureu-ho durant 5 minuts.
A continuació, confiteu la ceba tallada en un cassó amb oli. Quan estigui ben transparent, retireu-la del foc, afegiu-hi la mostassa antiga i remeneu-ho bé.
En un altre cassó, desfeu una mica de mantega i sofregiu-hi les escalunyes picades. Després, afegiu-hi el porto i deixeu-lo reduir. Seguidament, incorporeu-hi el brou de carn, feu-ho bullir i coleu la salsa. Finalment, afegiu-hi els bolets que haureu saltat en una paella amb oli i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata i la ceba confitada. Poseu el conill tallat a rodanxes a sobre i afegiu-hi al damunt la salsa de bolets.
Després, emboliqueu-lo amb paper d'al·lumini i deixeu-lo coure al forn a uns 180 graus durant 20 minuts.
Mentrestant, bulliu les patates pelades i tallades a trossos en una olla amb aigua i sal. Quan estigui ben cuites, escorreu-les i poseu-les a la Thermomix amb la nata líquida, una mica de sal, l'oli de tòfona i una mica de mantega, i tritureu-ho durant 5 minuts.
A continuació, confiteu la ceba tallada en un cassó amb oli. Quan estigui ben transparent, retireu-la del foc, afegiu-hi la mostassa antiga i remeneu-ho bé.
En un altre cassó, desfeu una mica de mantega i sofregiu-hi les escalunyes picades. Després, afegiu-hi el porto i deixeu-lo reduir. Seguidament, incorporeu-hi el brou de carn, feu-ho bullir i coleu la salsa. Finalment, afegiu-hi els bolets que haureu saltat en una paella amb oli i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata i la ceba confitada. Poseu el conill tallat a rodanxes a sobre i afegiu-hi al damunt la salsa de bolets.