Conill amb anís i botifarres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Díaz (infermera de Granollers)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 conill
- 2 botifarres
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 50 ml d'anís dolç
- 100 ml de garnatxa de l'Empordà
- oli, sal, pebre
- 4 cullerades de farina
- 2 gots d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el conill tallat a quarts, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan comenci a estar ros, afegiu-hi les botifarres tallades en 3 trossos, el tomàquet tallat per la meitat, la ceba tallada per la meitat, els alls sencers i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 7, 10 minuts fins que la carn quedi ben enrossida. Després, retireu el conill i les botifarres i reserveu-ho a una altra cassola. Seguidament, poseu el tomàquet, la ceba i els alls en un bol, tritureu-ho amb el pímer i reserveu-ho.
A continuació, a la cassola on havíeu enrossit el conill, afegiu-hi una mica d'oli i dues cullerades de farina, remeneu-ho bé i deixeu que s'enrosseixi una mica. Quan la farina estigui dauradeta, poseu-hi l'anís i la garnatxa i deixeu-ho reduir un parell de minuts.
Tot seguit, a la cassola on teníeu reservat el conill i les botifarres, incorporeu-hi la reducció de garnatxa i anís juntament amb el sofregit triturat i els dos gots d'aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort. Passat aquest temps, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 45 minuts més a foc suau.
I ja per acabar, ja podeu emplatar el conill amb la botifarra.
A continuació, a la cassola on havíeu enrossit el conill, afegiu-hi una mica d'oli i dues cullerades de farina, remeneu-ho bé i deixeu que s'enrosseixi una mica. Quan la farina estigui dauradeta, poseu-hi l'anís i la garnatxa i deixeu-ho reduir un parell de minuts.
Tot seguit, a la cassola on teníeu reservat el conill i les botifarres, incorporeu-hi la reducció de garnatxa i anís juntament amb el sofregit triturat i els dos gots d'aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort. Passat aquest temps, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 45 minuts més a foc suau.
I ja per acabar, ja podeu emplatar el conill amb la botifarra.