Conill amb anís i botifarres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Díaz (infermera de Granollers)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 conill
  • 2 botifarres
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 50 ml d'anís dolç
  • 100 ml de garnatxa de l'Empordà
  • oli, sal, pebre
  • 4 cullerades de farina
  • 2 gots d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el conill tallat a quarts, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan comenci a estar ros, afegiu-hi les botifarres tallades en 3 trossos, el tomàquet tallat per la meitat, la ceba tallada per la meitat, els alls sencers i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 7, 10 minuts fins que la carn quedi ben enrossida. Després, retireu el conill i les botifarres i reserveu-ho a una altra cassola. Seguidament, poseu el tomàquet, la ceba i els alls en un bol, tritureu-ho amb el pímer i reserveu-ho.

A continuació, a la cassola on havíeu enrossit el conill, afegiu-hi una mica d'oli i dues cullerades de farina, remeneu-ho bé i deixeu que s'enrosseixi una mica. Quan la farina estigui dauradeta, poseu-hi l'anís i la garnatxa i deixeu-ho reduir un parell de minuts.

Tot seguit, a la cassola on teníeu reservat el conill i les botifarres, incorporeu-hi la reducció de garnatxa i anís juntament amb el sofregit triturat i els dos gots d'aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts a foc fort. Passat aquest temps, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 45 minuts més a foc suau.

I ja per acabar, ja podeu emplatar el conill amb la botifarra.
Anar al contingut