Congre serrà amanit

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per fer-ne molt:
  • 1 congre
  • 2 kg de sal gruixuda
  • 200 g de sucre blanc
  • 1 manat de farigola fresca
  • 2 cullerades d'olivada d'olives negres
  • 1 tomàquet d'amanir
  • oli d'oliva verge extra
  • 1/2 poma golden
  • fulles de coriandre

PREPARACIÓ

1. Poseu una base de sal gruixuda en una safata de vidre, per posar-hi el congre al damunt amb la pell en contacte amb la sal. Després, poseu-hi una bona capa de sucre, escampeu-hi farigola, acabeu-ho de tapar amb sal i deixeu-ho reposar tres hores.
2. Després, traieu el congre de la sal i netegeu-lo amb un drap.
3. Comenceu a fer l'amanida. Talleu el tomàquet i la poma a làmines i piqueu les fulles de coriandre.
4. Per acabar, desfeu una cullerada d'olivada en un bol amb l'oli d'oliva. Talleu el congre a làmines molt fines o esqueixeu-lo, feu una capa de congre al plat, poseu-hi una capa de tomàquet, una de pomes, i amaniu-ho amb l'olivada amb oli barrejada amb les fulles de coriandre.