Congre serrà amanit
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per fer-ne molt:
- 1 congre
- 2 kg de sal gruixuda
- 200 g de sucre blanc
- 1 manat de farigola fresca
- 2 cullerades d'olivada d'olives negres
- 1 tomàquet d'amanir
- oli d'oliva verge extra
- 1/2 poma golden
- fulles de coriandre
PREPARACIÓ
1. Poseu una base de sal gruixuda en una safata de vidre, per posar-hi el congre al damunt amb la pell en contacte amb la sal. Després, poseu-hi una bona capa de sucre, escampeu-hi farigola, acabeu-ho de tapar amb sal i deixeu-ho reposar tres hores.
2. Després, traieu el congre de la sal i netegeu-lo amb un drap.
3. Comenceu a fer l'amanida. Talleu el tomàquet i la poma a làmines i piqueu les fulles de coriandre.
4. Per acabar, desfeu una cullerada d'olivada en un bol amb l'oli d'oliva. Talleu el congre a làmines molt fines o esqueixeu-lo, feu una capa de congre al plat, poseu-hi una capa de tomàquet, una de pomes, i amaniu-ho amb l'olivada amb oli barrejada amb les fulles de coriandre.
2. Després, traieu el congre de la sal i netegeu-lo amb un drap.
3. Comenceu a fer l'amanida. Talleu el tomàquet i la poma a làmines i piqueu les fulles de coriandre.
4. Per acabar, desfeu una cullerada d'olivada en un bol amb l'oli d'oliva. Talleu el congre a làmines molt fines o esqueixeu-lo, feu una capa de congre al plat, poseu-hi una capa de tomàquet, una de pomes, i amaniu-ho amb l'olivada amb oli barrejada amb les fulles de coriandre.