Congre amb sajolida i melmelada de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àlex Bayer
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cúria Reial, Besalú
  • Informació nutricional
    -Obre

    El congre és un peix semigras del que podem destacar el seu contingut en vitamina A, només superat per les angules i anguiles.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de congre net
  • 20 cl d'oli d'arbequina
  • 3/4 branquetes de sajolida
  • sal
  • pebre blanc
  • Per a la melmelada:
  • 4 tomàquets de pera (mitjans)
  • 250 g de sucre
  • pell de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los a dauets.

Per fer la melmelada, poseu en una paella els daus de tomàquet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.

A continuació, poseu el congre prèviament salpebrat en una safata, cobriu-lo amb oli, afegiu-hi les branques de sajolida i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 100 graus.

I ja per acabar, emplateu la melmelada de tomàquet, poseu-hi un parell de talls de congre a sobre i guarniu-lo amb una mica de sajolida fresca.
Anar al contingut