Congre amb sajolida i melmelada de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Bayer
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cúria Reial, Besalú
- Informació nutricional -Obre
El congre és un peix semigras del que podem destacar el seu contingut en vitamina A, només superat per les angules i anguiles.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de congre net
- 20 cl d'oli d'arbequina
- 3/4 branquetes de sajolida
- sal
- pebre blanc
- Per a la melmelada:
- 4 tomàquets de pera (mitjans)
- 250 g de sucre
- pell de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los a dauets.
Per fer la melmelada, poseu en una paella els daus de tomàquet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
A continuació, poseu el congre prèviament salpebrat en una safata, cobriu-lo amb oli, afegiu-hi les branques de sajolida i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 100 graus.
I ja per acabar, emplateu la melmelada de tomàquet, poseu-hi un parell de talls de congre a sobre i guarniu-lo amb una mica de sajolida fresca.
Per fer la melmelada, poseu en una paella els daus de tomàquet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
A continuació, poseu el congre prèviament salpebrat en una safata, cobriu-lo amb oli, afegiu-hi les branques de sajolida i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 100 graus.
I ja per acabar, emplateu la melmelada de tomàquet, poseu-hi un parell de talls de congre a sobre i guarniu-lo amb una mica de sajolida fresca.