Confitura de pebrot vermell

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Georgina Regàs
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Museu de la confitura, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 1 kg de pebrots vermells
  • 600 g de sucre
  • 1 canonet de vainilla
  • 1 llimona
  • 1 tasseta d'oli

PREPARACIÓ

Poseu els pebrots en una plata de forn, tireu-hi una mica d'oli per sobre i escaliveu-los al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Després, doneu-los la volta i deixeu-los coure al forn 10 minuts més. Quan els pebrots estiguin freds, peleu-los, talleu-los en tires i retireu les llavors.

Mentrestant, peleu la llimona, traieu la pell blanca i talleu-la en trossos petits.

A continuació, poseu els pebrots en una cassola, afegiu 100 grams del suc que han deixat anar mentre s'escalivaven i deixeu-ho coure a foc lent durant uns 15 minuts perquè s'estovin. Tot seguit, tireu-hi el sucre, la llimona tallada i el canonet de vainilla obert per la meitat. Deixeu-ho bullir durant 15 minuts.

I ja per acabar, ompliu els pots de confitura fins a dalt, tapeu-los i poseu-los cap per avall per fer el buit.