Confitura de pebrot vermell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Georgina Regàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Museu de la confitura, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 1 kg de pebrots vermells
- 600 g de sucre
- 1 canonet de vainilla
- 1 llimona
- 1 tasseta d'oli
PREPARACIÓ
Poseu els pebrots en una plata de forn, tireu-hi una mica d'oli per sobre i escaliveu-los al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Després, doneu-los la volta i deixeu-los coure al forn 10 minuts més. Quan els pebrots estiguin freds, peleu-los, talleu-los en tires i retireu les llavors.
Mentrestant, peleu la llimona, traieu la pell blanca i talleu-la en trossos petits.
A continuació, poseu els pebrots en una cassola, afegiu 100 grams del suc que han deixat anar mentre s'escalivaven i deixeu-ho coure a foc lent durant uns 15 minuts perquè s'estovin. Tot seguit, tireu-hi el sucre, la llimona tallada i el canonet de vainilla obert per la meitat. Deixeu-ho bullir durant 15 minuts.
I ja per acabar, ompliu els pots de confitura fins a dalt, tapeu-los i poseu-los cap per avall per fer el buit.
Després, doneu-los la volta i deixeu-los coure al forn 10 minuts més. Quan els pebrots estiguin freds, peleu-los, talleu-los en tires i retireu les llavors.
Mentrestant, peleu la llimona, traieu la pell blanca i talleu-la en trossos petits.
A continuació, poseu els pebrots en una cassola, afegiu 100 grams del suc que han deixat anar mentre s'escalivaven i deixeu-ho coure a foc lent durant uns 15 minuts perquè s'estovin. Tot seguit, tireu-hi el sucre, la llimona tallada i el canonet de vainilla obert per la meitat. Deixeu-ho bullir durant 15 minuts.
I ja per acabar, ompliu els pots de confitura fins a dalt, tapeu-los i poseu-los cap per avall per fer el buit.