Confitura de maduixa i poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Georgina Regàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Museu de la confitura, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 2 kg de maduixes
- 1 kg de pomes
- 1,8 kg de sucre
- 2 llimones
PREPARACIÓ
Renteu les maduixes sense treure'n les fulles, talleu-les i poseu-les en un bol.
Després, afegiu-hi una part del sucre i deixeu-les macerar a la nevera durant tota una nit. A continuació, poseu les maduixes en una olla, afegiu-hi una poma tallada a quarts i sense llavors i deixeu que arrenqui el bull. Tot seguit, reserveu les maduixes i retireu la poma i passeu-la pel passapurés.
A la cassola on teniu el suc de maceració, afegiu-hi la resta del sucre i la pell de llimona sencera. Deixeu-ho bullir durant 15 minuts i tireu-hi les maduixes, la poma triturada i el suc de llimona. Feu-ho coure a foc fort durant 15 minuts més.
I ja per acabar, retireu la pell de llimona i ompliu els pots de confitura fins a dalt de tot, tapeu-los i deixeu-los refredar cap per avall.
Després, afegiu-hi una part del sucre i deixeu-les macerar a la nevera durant tota una nit. A continuació, poseu les maduixes en una olla, afegiu-hi una poma tallada a quarts i sense llavors i deixeu que arrenqui el bull. Tot seguit, reserveu les maduixes i retireu la poma i passeu-la pel passapurés.
A la cassola on teniu el suc de maceració, afegiu-hi la resta del sucre i la pell de llimona sencera. Deixeu-ho bullir durant 15 minuts i tireu-hi les maduixes, la poma triturada i el suc de llimona. Feu-ho coure a foc fort durant 15 minuts més.
I ja per acabar, retireu la pell de llimona i ompliu els pots de confitura fins a dalt de tot, tapeu-los i deixeu-los refredar cap per avall.