Confit de llom de bacallà amb salsa de ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Llorca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Villa Maria, Llesp
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà dessalat 250-300 g
- oli d'oliva verge abundant
- 1 manat d'herbes (llorer, farigola, sajolida)
- 4 grans d'all
- enciams variats
- ceps laminats
- Per a la salsa de ceps:
- 1 ceba
- 1 porro
- 1/4 de kg de ceps
- 100 g de mantega
- 1/4 de l de crema de llet
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de ceps, feu sofregir la ceba i el porro tallats en una paella amb mantega.
Quan estiguin una mica rossos, afegiu-hi la sal, el pebre, els ceps tallats i la crema de llet. Després, tritureu-ho.
A continuació, poseu el bacallà a la cassola, afegiu-hi els grans de pebre, els alls, el manat d'herbes i cobriu-ho amb oli d'oliva. Deixeu-ho confitar a foc suau durant 40 minuts.
Tot seguit, daureu unes làmines de ceps crus en una paella calenta amb mantega. Salpebreu-les.
I ja per acabar, emplateu el llom de bacallà, poseu al cantó les làmines de ceps i cobriu-ho tot amb la salsa de ceps.
Quan estiguin una mica rossos, afegiu-hi la sal, el pebre, els ceps tallats i la crema de llet. Després, tritureu-ho.
A continuació, poseu el bacallà a la cassola, afegiu-hi els grans de pebre, els alls, el manat d'herbes i cobriu-ho amb oli d'oliva. Deixeu-ho confitar a foc suau durant 40 minuts.
Tot seguit, daureu unes làmines de ceps crus en una paella calenta amb mantega. Salpebreu-les.
I ja per acabar, emplateu el llom de bacallà, poseu al cantó les làmines de ceps i cobriu-ho tot amb la salsa de ceps.