Confit de llom de bacallà amb salsa de ceps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esther Llorca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Villa Maria, Llesp

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà dessalat 250-300 g
  • oli d'oliva verge abundant
  • 1 manat d'herbes (llorer, farigola, sajolida)
  • 4 grans d'all
  • enciams variats
  • ceps laminats
  • Per a la salsa de ceps:
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1/4 de kg de ceps
  • 100 g de mantega
  • 1/4 de l de crema de llet
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de ceps, feu sofregir la ceba i el porro tallats en una paella amb mantega.
Quan estiguin una mica rossos, afegiu-hi la sal, el pebre, els ceps tallats i la crema de llet. Després, tritureu-ho.

A continuació, poseu el bacallà a la cassola, afegiu-hi els grans de pebre, els alls, el manat d'herbes i cobriu-ho amb oli d'oliva. Deixeu-ho confitar a foc suau durant 40 minuts.

Tot seguit, daureu unes làmines de ceps crus en una paella calenta amb mantega. Salpebreu-les.

I ja per acabar, emplateu el llom de bacallà, poseu al cantó les làmines de ceps i cobriu-ho tot amb la salsa de ceps.
Anar al contingut