Confit d'ànec lacat amb mel

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Abellán i Marc Singla
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Talaia

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec de 250 g
  • oli d'oliva
  • 2 cullerades de soja líquida
  • 1 tassa de fons de carn
  • 50 g de mel milflors Per a la guarnició:
  • 1 kg de patates
  • 1/2 col
  • 250 g de cansalada fumada

PREPARACIÓ

En primer lloc, cal dir que és millor que compreu el confit d'ànec fet, ja que la seva elaboració és força complicada.
Comenceu el plat preparant un trinxat de la Cerdanya. Talleu les patates a daus i bulliu-les amb la col i una mica de sal durant 20 minuts. Mentrestant, aprofiteu per fer la salsa. Poseu la mel en una paella ben calenta, després tireu-hi la soja líquida i el fons de carn (o concentrat de carn, que podeu comprar fet). Heu de deixar reduir la salsa uns 4 minuts, fins que agafi consistència de caramel. Tot seguit, poseu-hi les cuixes d'ànec i laqueu-les. Per lacar-les, heu d'anar-les cobrint sense parar amb la salsa. Feu-ho a foc lent i durant una bona estona. A continuació, escorreu les patates i la col, i trinxeu-les amb una forquilla. Poseu una mica d'oli en una paella, i quan estigui ben calent, fregiu-hi la cansalada tallada a dauets. Un cop tingueu la cansalada fregida, tireu-hi la patata i col trinxada. Aneu-ho remenant fins que agafi color, i doneu-li forma de truita. Serviu el trinxat amb l'ànec al damunt i cobert amb salsa.