Confit d'ànec amb poma

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn d'ànec conté diverses vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup b; també conté quantitats considerables de greix i colesterol, sobretot concentrats a la pell.

INGREDIENTS

  • 4 confits d'ànec

    3 pomes golden

    2 llimones

    200 g de cacauets crus pelats

    100 g de mantega de cacauet sense sucre

    70 g de sucre morè

    1 tros de gingebre 

    sidra

    mantega

    fulles de menta

PREPARACIÓ

1.       Pelem i rallem a grills dos pomes golden i els posem dins un bol amb suc de llimona i aigua mineral freda. Ho reservem.

2.       Triturem en una picadora 200 g de cacauets crus pelats.

3.      Pelem i tallem una poma golden i la posen dins d'un bol metàl·lic i hi afegim el sucre morè, la mantega de cacauet, unes quantes gotes de suc de llimona i els cacauets prèviament picats. 

4.      Aboquem aquesta barreja en una safata amb paper sulfurat, i l'enfornem, a la part de sota, a 200º i durant 10 minuts.

5.      Eixuguem els grills de poma i els saltem en una paella amb mantega i amb una mica de gingebre ratllat.

6.      Aixequem sucres abocant la sidra.

7.      Traiem els confits de la bossa i amb el seu greix els posem en una safata de forn.

8.      Traiem del forn la primera safata i posem la dels confits. Els torrem 5 minuts per banda a 200º.

9.      Trenquem la barreja feta amb la poma, els cacauets, la mantega de cacauet i el sucre morè i hi donem textura de "crumble" amb les mans. Ho reservem.

10.   Traiem els confits del forn i els posem amb la pell cap amunt a la cassola de les pomes. Ho deixem fent xup-xup durant 2 minuts.

11.    Piquem unes fulles de menta.

12.    Fem una base amb la poma, hi posem el confit, el "crumble" i ho rematem amb menta picada per sobre.