Confit d'ànec amb poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté diverses vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup b; també conté quantitats considerables de greix i colesterol, sobretot concentrats a la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 confits d'ànec
3 pomes golden
2 llimones
200 g de cacauets crus pelats
100 g de mantega de cacauet sense sucre
70 g de sucre morè
1 tros de gingebre
sidra
mantega
fulles de menta
PREPARACIÓ
1. Pelem i rallem a grills dos pomes golden i els posem dins un bol amb suc de llimona i aigua mineral freda. Ho reservem.
2. Triturem en una picadora 200 g de cacauets crus pelats.
3. Pelem i tallem una poma golden i la posen dins d'un bol metàl·lic i hi afegim el sucre morè, la mantega de cacauet, unes quantes gotes de suc de llimona i els cacauets prèviament picats.
4. Aboquem aquesta barreja en una safata amb paper sulfurat, i l'enfornem, a la part de sota, a 200º i durant 10 minuts.
5. Eixuguem els grills de poma i els saltem en una paella amb mantega i amb una mica de gingebre ratllat.
6. Aixequem sucres abocant la sidra.
7. Traiem els confits de la bossa i amb el seu greix els posem en una safata de forn.
8. Traiem del forn la primera safata i posem la dels confits. Els torrem 5 minuts per banda a 200º.
9. Trenquem la barreja feta amb la poma, els cacauets, la mantega de cacauet i el sucre morè i hi donem textura de "crumble" amb les mans. Ho reservem.
10. Traiem els confits del forn i els posem amb la pell cap amunt a la cassola de les pomes. Ho deixem fent xup-xup durant 2 minuts.
11. Piquem unes fulles de menta.
12. Fem una base amb la poma, hi posem el confit, el "crumble" i ho rematem amb menta picada per sobre.