Confit d'ànec amb patates gratinades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jean-François Ferrié
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La maison du Languedoc-Roussillon, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 cuixes d'ànec (crues o bé ja confitades)
- 8 grans d'all
- 4 escalunyes Per a les patates gratinades:
- 3/4 de kg de patates
- 150 g de formatge Lagiole
- 1 got de crema de llet
- 2 alls picats
- 3/4 de l de llet
- 2 tasses de greix d'ànec
- sal gruixuda
- sal i pebre
- nou moscada
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la cuixa d'ànec en una paella.
A continuació, poseu les patates en una cassola amb llet. Retireu-les del foc de seguida, escorreu-les, poseu-les en un bol i afegiu-hi sal, pebre, nou moscada ratllada, alls triturats, formatge ratllat i crema de llet. Barregeu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. Aleshores passeu-ho a una plata i poseu-la al forn durant una hora. Quan la cuixa d'ànec estigui ben daurada, poseu-la en una cassola amb greix d'ànec (que prèviament haureu deixat reposar a la nevera amb sal gruixuda durant 24 hores) i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. Després poseu els grans d'all sencers i les escalunyes en una paella amb oli. Tot seguit incorporeu-hi la cuixa d'ànec pel costat de la pell. Quan els alls i les escalunyes estiguin cuits, poseu la cuixa d'ànec al damunt de les patates gratinades. I per guarnir el plat incorporeu-hi els alls i les escalunyes.
A continuació, poseu les patates en una cassola amb llet. Retireu-les del foc de seguida, escorreu-les, poseu-les en un bol i afegiu-hi sal, pebre, nou moscada ratllada, alls triturats, formatge ratllat i crema de llet. Barregeu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. Aleshores passeu-ho a una plata i poseu-la al forn durant una hora. Quan la cuixa d'ànec estigui ben daurada, poseu-la en una cassola amb greix d'ànec (que prèviament haureu deixat reposar a la nevera amb sal gruixuda durant 24 hores) i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. Després poseu els grans d'all sencers i les escalunyes en una paella amb oli. Tot seguit incorporeu-hi la cuixa d'ànec pel costat de la pell. Quan els alls i les escalunyes estiguin cuits, poseu la cuixa d'ànec al damunt de les patates gratinades. I per guarnir el plat incorporeu-hi els alls i les escalunyes.