Confit d'ànec amb patates gratinades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jean-François Ferrié
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La maison du Languedoc-Roussillon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec (crues o bé ja confitades)
  • 8 grans d'all
  • 4 escalunyes Per a les patates gratinades:
  • 3/4 de kg de patates
  • 150 g de formatge Lagiole
  • 1 got de crema de llet
  • 2 alls picats
  • 3/4 de l de llet
  • 2 tasses de greix d'ànec
  • sal gruixuda
  • sal i pebre
  • nou moscada

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la cuixa d'ànec en una paella.
A continuació, poseu les patates en una cassola amb llet. Retireu-les del foc de seguida, escorreu-les, poseu-les en un bol i afegiu-hi sal, pebre, nou moscada ratllada, alls triturats, formatge ratllat i crema de llet. Barregeu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. Aleshores passeu-ho a una plata i poseu-la al forn durant una hora. Quan la cuixa d'ànec estigui ben daurada, poseu-la en una cassola amb greix d'ànec (que prèviament haureu deixat reposar a la nevera amb sal gruixuda durant 24 hores) i deixeu-ho coure a foc lent durant una hora. Després poseu els grans d'all sencers i les escalunyes en una paella amb oli. Tot seguit incorporeu-hi la cuixa d'ànec pel costat de la pell. Quan els alls i les escalunyes estiguin cuits, poseu la cuixa d'ànec al damunt de les patates gratinades. I per guarnir el plat incorporeu-hi els alls i les escalunyes.