Conchas (Panets dolços) - Mèxic D.F., Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Paulina Arochi, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de farina de força
  • 2-3 cullerades de sucre
  • 2 daus de llevat fresc
  • 1 got d'aigua
  • sal
  • Per a la "tapa":
  • 100 g de llard
  • 100 g de sucre llustre
  • 100 g de farina

PREPARACIÓ

En un bol, barregeu-hi la farina, el sucre, un parell de pessics de sal i gairebé un got d'aigua. Esmicoleu-hi el llevat fresc i pasteu-ho a mà fins que la massa us quedi una mica enganxosa, però sense grumolls.
Traieu la massa del bol i treballeu-la sobre el marbre, tirant-la sobre la superfície de tant en tant, mentre l'amasseu.
Deixeu reposar la massa dins el bol i tapeu-lo amb film plàstic
Mentrestant, prepareu la "tapa" dels panets.
Barregeu el llard, el sucre llustre i la farina fins que la pasta no tingui cap grumoll. Feu dues meitats de pasta i, en una, afegiu-hi cacau en pols. Treballeu a mà aquesta meitat de pasta perquè el cacau hi quedi ben incorporat. Deixeu reposar les dues meitats de pasta a la nevera, d'aquesta manera el llard tornarà a agafar consistència.
Quan veieu que la massa del bol ja ha augmentat força de volum, feu-ne porcions de la mida d'una taronja petita. Feu rodolar aquestes porcions per obtenir-ne boles.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
Poseu un paper vegetal a la base de la safata del forn i repartiu-hi 6 boles de massa, que quedin força separades. Aplaneu cada bola amb els dits perquè tinguin la forma d'una petita coca rodona i deixeu-les reposar uns minuts més. Veureu com la massa aplanada torna a pujar lleugerament. Les peces tindran poc més d'un dit de gruix.
Traieu les dues porcions de massa de la nevera i feu-ne boletes de la mida d'una nou. Aplaneu les boletes i poseu-ne una a sobre de cada coqueta que hi ha a la safata. Deixeu-les reposar un quart d'hora.
Si teniu més d'una safata de forn, millor; així podreu coure més conchas d'una fornada. Convé no posar-ne més de 6 a cada safata ja que augmenten de volum en coure's i se us podrien enganxar les unes amb les altres.
Feu unes marques simulant el dibuix de les petxines a sobre de cada peça i que coguin al forn durant uns 15 minuts.
Tot i que les conchas es mengen per esmorzar o berenar, també es poden servir com a postres.