Combinat "campió" de cafè

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Combinat "campió" de cafè
  • (per persona)
  • cafè (7-8 g per persona)
  • salsa de xocolata
  • 1 cullerada i 1/2 de gelat de vainilla
  • llet descremada

PREPARACIÓ

1. Encenem la cafetera i la deixem entre 5 i 10 minuts encesa perquè la resistència agafi una bona temperatura, per poder fer una bona extracció de cafè.

2. Traiem la llauna o el tupper amb el cafè mòlt de la nevera. Es recomana guardar-lo tancat hermèticament a la part més baixa on guardaríem les verdures, perquè és la part més fresca, però no la més freda, preferentment en una llauna o recipient fosc, que no deixi passar la llum.

3. Amb la cafetera d'èmbol emulsionem la llet, que ens interessa que sigui molt freda, de nevera. Introduïm la llet en la cafetera d'èmbol i, perquè agafi una textura més cremosa, hi aboquem el contingut d'un sobret de sucre. Anem batent la llet, apujant i abaixant l'eix central de la cafetera.

4. Agafem la copa on fem el nostre combinat i comencem a decorar-la per dins amb salsa de xocolata, fent unes línies de baix a dalt.

5. Posem una cullerada i mitja de gelat -fred, no congelat- de vainilla a la base de la copa.

6. Fem ara el cafè exprés amb la màquina de cafè. Posem al dosificador entre 7 i 8 g de cafè mòlt. Treballem amb cafè Arabica 100% natural (aquest cafè no ha estat torrat amb sucre) i no fem servir aigua de l'aixeta, perquè té molta calç i ens desvirtuaria el cafè; fem servir aigua d'ampolla, si pot ser de vidre. És molt important que prensem bé el cafè.

7. Deixem primer que surti una mica d'aigua de la màquina. Hi posem el mànec de la cafetera i hi situem una gerreta a sota.

8. Desmuntem la cafetera d'èmbol on tenim la llet i movem bé el recipient de vidre per recuperar-ne l'escuma. Ara, aboquem la llet a la copa, al damunt del gelat.

9. Per últim, afegim a la copa el cafè que tenim a la gerreta, amb molta cura i apuntant just al mig, perquè es vagi distribuint de dalt a baix per tota la copa. Ja tenim el nostre combinat "campió" de cafè.
Anar al contingut