Colomí rostit amb fruita seca i menta fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 4 colomins de 400 g
- 70 g de llard
- sal i pebre Per a la salsa:
- 4 cullerades soperes de salsa de soja
- el suc d'una llimona
- 10 fulles de menta
- 2 grans d'all
- 1 tassa del suc de rostir el colomí Per a la guarnició:
- panses i figues
- 10 orellanes
- 10 g de mantega
- 1 got de vi blanc sec
- cansalada
PREPARACIÓ
Per començar poseu llard en una paella per daurar els colomins lligats i salpebrats.
Poseu-los al forn ben fort uns 12 minuts. Feu la salsa posant en una paella els alls picats fins que es dorin. Afegiu-hi el brou, la salsa de soja, el suc de llimona i la menta tallada a juliana. Deixeu-ho coure a poc foc uns 6 minuts. A part, poseu en una paella una mica de mantega, les figues i les orellanes, tallades a làmines ben fines, i les panses. Afegiu-hi el vi blanc. Deixeu-ho coure fins que es faci melmelada. Salpebreu-ho. Finalment, munteu el plat posant la melmelada, el colomí i la salsa. Afegiu per sobre una mica de cansalada tallada a làmines
Poseu-los al forn ben fort uns 12 minuts. Feu la salsa posant en una paella els alls picats fins que es dorin. Afegiu-hi el brou, la salsa de soja, el suc de llimona i la menta tallada a juliana. Deixeu-ho coure a poc foc uns 6 minuts. A part, poseu en una paella una mica de mantega, les figues i les orellanes, tallades a làmines ben fines, i les panses. Afegiu-hi el vi blanc. Deixeu-ho coure fins que es faci melmelada. Salpebreu-ho. Finalment, munteu el plat posant la melmelada, el colomí i la salsa. Afegiu per sobre una mica de cansalada tallada a làmines