Colomí escabetxat amb gelat de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 4 colomins
  • 2 grans d'all
  • 10 g d'avellanes torrades
  • 10 g d'ametlles torrades
  • oli d'oliva verge
  • 3 cebes
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 cullerada de sofregit de tomàquet
  • brou de pollastre
  • farina
  • pebre
  • 200 g de cebetes de platillo
  • vinagre de vi negre
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 gelat de poma (comprat)

PREPARACIÓ

Per començar, daureu el colomí en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, poseu en un cassó la ceba picada, els alls laminats, les fulles de llorer i les branques de farigola i sofregiu-ho.

Mentrestant, poseu les ametlles, les avellanes, l'all i el julivert en un morter i tritureu-ho per fer la picada.

Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi la picada, el vinagre, el sofregit de tomàquet, el brou calent i el colomí i deixeu-ho coure durant dues hores i mitja aproximadament.

Tot seguit, poseu les cebetes senceres en una paella amb una mica d'oli i sucre i caramel·litzeu-les. Després, afegiu-hi una mica de vinagre per evitar que sigui massa dolç.

I ja per acabar, emplateu el colomí i guarniu el plat amb les cebetes caramel·litzades i una bola de gelat de poma.
Anar al contingut