Colomí escabetxat amb gelat de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Lladó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 4 colomins
- 2 grans d'all
- 10 g d'avellanes torrades
- 10 g d'ametlles torrades
- oli d'oliva verge
- 3 cebes
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 cullerada de sofregit de tomàquet
- brou de pollastre
- farina
- pebre
- 200 g de cebetes de platillo
- vinagre de vi negre
- 2 cullerades de sucre
- 1 gelat de poma (comprat)
PREPARACIÓ
Per començar, daureu el colomí en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, poseu en un cassó la ceba picada, els alls laminats, les fulles de llorer i les branques de farigola i sofregiu-ho.
Mentrestant, poseu les ametlles, les avellanes, l'all i el julivert en un morter i tritureu-ho per fer la picada.
Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi la picada, el vinagre, el sofregit de tomàquet, el brou calent i el colomí i deixeu-ho coure durant dues hores i mitja aproximadament.
Tot seguit, poseu les cebetes senceres en una paella amb una mica d'oli i sucre i caramel·litzeu-les. Després, afegiu-hi una mica de vinagre per evitar que sigui massa dolç.
I ja per acabar, emplateu el colomí i guarniu el plat amb les cebetes caramel·litzades i una bola de gelat de poma.
A continuació, poseu en un cassó la ceba picada, els alls laminats, les fulles de llorer i les branques de farigola i sofregiu-ho.
Mentrestant, poseu les ametlles, les avellanes, l'all i el julivert en un morter i tritureu-ho per fer la picada.
Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi la picada, el vinagre, el sofregit de tomàquet, el brou calent i el colomí i deixeu-ho coure durant dues hores i mitja aproximadament.
Tot seguit, poseu les cebetes senceres en una paella amb una mica d'oli i sucre i caramel·litzeu-les. Després, afegiu-hi una mica de vinagre per evitar que sigui massa dolç.
I ja per acabar, emplateu el colomí i guarniu el plat amb les cebetes caramel·litzades i una bola de gelat de poma.