Colomí amb roses i maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 2 colomins
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de sal del Delta amb espècies
- 40 g de confitura de pètals de rosa
- 100 g de maduixots
- pètals de rosa de cultiu biològic
- 1 dl de brou de colomí
- 1 copa de vi de l'Empordà de garnatxa
- 1 culleradeta de mantega
PREPARACIÓ
1. Per començar, saleu el colomí amb la sal del Delta i salteu-lo en una cassola amb oli a foc ben fort.
2. Quan estigui daurat per un costat, doneu-li la volta, afegiu-hi els maduixots tallats per la meitat i salteu-ho tot junt uns minuts més.
3. Quan el colomí estigui ros, retireu els maduixots, reserveu-los, poseu la cassola al forn i deixeu coure el colomí durant 20 minuts a 160 graus.
4. A continuació, retireu el colomí, talleu-lo separant els pits de les cuixes i reserveu-lo.
Per fer la salsa: a la cassola del colomí, poseu-hi la garnatxa, el brou i la mantega. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.
5. Ja per acabar, emplateu el colomí, salseu-lo per sobre, poseu-hi els maduixots i la confitura als costats i guarniu el plat amb els pètals de rosa.
2. Quan estigui daurat per un costat, doneu-li la volta, afegiu-hi els maduixots tallats per la meitat i salteu-ho tot junt uns minuts més.
3. Quan el colomí estigui ros, retireu els maduixots, reserveu-los, poseu la cassola al forn i deixeu coure el colomí durant 20 minuts a 160 graus.
4. A continuació, retireu el colomí, talleu-lo separant els pits de les cuixes i reserveu-lo.
Per fer la salsa: a la cassola del colomí, poseu-hi la garnatxa, el brou i la mantega. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.
5. Ja per acabar, emplateu el colomí, salseu-lo per sobre, poseu-hi els maduixots i la confitura als costats i guarniu el plat amb els pètals de rosa.