Colomí amb guarniment de Nadal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Kresala, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 colomins
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 branqueta de farigola
  • 50 g de cebetes
  • 30 g de panses
  • 30 g de pinyons
  • 30 g d'orellanes d'albercoc
  • 100 g de ceba picada
  • 100 g de pastanaga picada
  • 50 g de porro picat
  • 1 gra d'all
  • 1 copa de vi ranci
  • sal i pebre
  • 2 nous de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu les cuixes de colomí i deixeu-les reposar a temperatura ambient durant mitja hora.
Després, confiteu-les en un cassó amb oli abundant, un gra d'all i una braqueta de farigola.

Per fer el brou, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les carcasses dels colomins, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi ranci i flamegeu-ho. Seguidament, cobriu-ho amb aigua, deixeu-ho coure durant una hora a foc suau, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica de mantega, salteu les cebetes a foc molt suau fins que estiguin ben daurades.

Per fer la salsa, en una paella amb una mica d'oli salteu les panses, els pinyons i les orellanes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el brou i deixeu-ho reduir.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els pits de colomí, ja salpebrats, i les cuixes confitades. Quan les cuixes estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Finalment, poseu els pits en una safata i deixeu-los coure al forn durant 4 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu els pits i les cuixes de colomí, poseu-hi les cebetes al voltant i salseu-ho tot per sobre.