Colomí amb alls tendres i xocolata

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Aliança

INGREDIENTS

  • 4 colomins de sang
  • 24 alls tendres
  • 1 cabeça d'alls
  • oli de gira-sol
  • sal i pebre
  • cardamom
  • julivert Per a la salsa:
  • 1/2 l de fons d'aviram
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • mantega
  • 15 g de xocolata negra
  • 1 got de vi negre

PREPARACIÓ

Comenceu fregint els colomins, ja salpebrats, amb oli de gira-sol.
Afegiu-hi una mica de cardamon. Deixeu-los fregir a foc fort uns 3 minuts per banda. I després acabeu-los de coure al forn, a 180 uns 10 minuts. Per a fer la salsa, poseu en una paella amb oli la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Deixeu-ho coure uns 2 minuts i després incorporeu-hi els alls tallats ben petits. Quan ho tingueu ben daurat, coleu-ho perquè deixi anar tot l'oli. Torneu-ho a posar a la cassola i tireu-hi el vi. Deixeu-lo reduir. A continuació, afegiu-hi el fons d'aviram i feu-ho coure uns 10 minuts. Passeu la salsa pel colador xinès i després torneu-la a posar al foc. Afegiu-hi la xocolata i deixeu-la fondre. Rectifiqueu-la de sal. En una altra cassola, poseu-hi mantega a fondre. I afegiu-hi els alls fins que quedin confitats. Reserveu-los sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli. Finalment, serviu els colomins sencers amb els alls confitats, una mica de julivert i amb la salsa pel damunt.