Coll de dama

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montse Estruch
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses

INGREDIENTS

  • 1 l de nata
  • 75 g de sucre
  • 2 làmines de pasta fil·lo
  • 50 g de mantega pomada
  • 50 g de clara d'ou
  • sucre roig de canya
  • 16 figues de coll de dama
  • Per fer la salsa:
  • 200 cc de vi dolç (tipus Garnatxa, Banyuls, Porto, vi dolç, etc.)
  • 1 canó de canyella
  • 1 pela de llimona
  • 1 canó de vainilla
  • grans de pebre negre

PREPARACIÓ

Poseu en una paella el canó de canyella, la pell de llimona, el canó de vainilla, el pebre en gra i el Garnatxa.
Deixeu-ho reduir fins a aconseguir una textura de xarop.

Per fer les galetes, poseu la pasta fil·lo tallada en quadrats sobre un silkpad i pinteu-la amb una barreja de mantega fosa i clara d'ou. Poseu quadrat sobre quadrat i pinteu-los. Poseu una mica de sucre a sobre de cada galeta. Deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 5 minuts.

Per fer el gelat, munteu la nata amb el sucre i aboqueu-hi les figues pelades i tallades en daus. Remeneu-ho i poseu-ho en un motlle. Deixeu-ho reposar al congelador durant 24 hores.

I ja per acabar, poseu un tall de gelat entre dues galetes i emplateu-ho. Guarniu el plat amb la reducció colada.