Colada morada (Beguda de blat de moro negre) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nelly Rojas, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 bossa de farina de blat de moro negre
  • herbes aromàtiques (marialluïsa, berbena)
  • espècies (canó de canyella, clau d'olor, pebre dolç)
  • pell de taronja
  • 400-500 g de sucre
  • aigua
  • 1 ampolla de chicha morada
  • polpa de móres
  • polpa de naranjilla
  • 1/2 pinya natural

PREPARACIÓ

Peleu la pinya natural. Reserveu-ne la polpa i trossegeu-ne la pell.
Ompliu una olla amb aigua i infusioneu-hi les herbes aromàtiques, les espècies, els trossos de pell de pinya i la pell de taronja.
Normalment, aquesta infusió es prepara durant tota una nit, però, si teniu pressa, amb poc més de mitja hora al foc en tindreu prou per aromatitzar l'aigua.
En un bol de mida grossa amb aigua abundant, desfeu-hi la farina de blat de moro negre procurant que no hi quedi cap grumoll. Veureu que us queda una preparació de color morat. Aboqueu-ho a l'olla i remeneu-ho tota l'estona perquè no se us enganxi.
Quan tot plegat torni a arrencar el bull, afegiu-hi la chicha morada, la polpa de móres i la de naranjilla.
Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi el sucre, que li donarà el toc de dolçor característic d'aquesta beguda.
Seguiu remenant-ho, sempre a foc fluix, fins que s'hagi espessit. La textura queda força semblant a la de la xocolata desfeta.
Un cop la colada estigui al punt, coleu-la i deixeu-la reposar.
Trossegeu menuda la pinya natural que teniu reservada i afegiu-la a la gerra on hi haurà la colada a punt per servir.

Nota:
La colada morada és la beguda en què suquen les guaguas de pan (vegeu-ne recepta a part)