Còctel de llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Fortí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona

INGREDIENTS

  • 20 llagostins
  • 1 ceba mitjana
  • 2 cogombres en vinagre
  • 30 g de tàperes
  • 1 ou dur
  • julivert
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 copeta de vinagre
  • pebre blanc mòlt
  • sal
  • pebrot escalivat

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els llagostins en una cassola amb aigua bullint.
Tot seguit, saleu-los, tapeu la cassola, i deixeu-los bullir uns 3 minuts. Després poseu-los amb aigua freda i gel. Quan estiguin freds, peleu-los. Mentrestant, talleu l'ou dur, que haureu bullit prèviament durant 9 minuts. Primer piqueu la clara i després el rovell. Seguidament, aixafeu els cogombres i piqueu-los. Per fer la salsa, poseu en un bol una cullerada de la clara i del rovell de l'ou que heu picat, una cullerada de ceba picada, una de tàperes picades, una de julivert picat i una de cogombre. Afegiu-hi el pebrot escalivat i salpebreu-ho. Incorporeu-hi una mica de vinagre i oli fins que cobreixi els ingredients, i remeneu-ho. I ja per acabar, talleu els llagostins a làmines ben fines. Emplateu-los i banyeu-los amb la salsa.