Còctel de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Fortí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Racó d'en Binu, Argentona
INGREDIENTS
- 20 llagostins
- 1 ceba mitjana
- 2 cogombres en vinagre
- 30 g de tàperes
- 1 ou dur
- julivert
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 copeta de vinagre
- pebre blanc mòlt
- sal
- pebrot escalivat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els llagostins en una cassola amb aigua bullint.
Tot seguit, saleu-los, tapeu la cassola, i deixeu-los bullir uns 3 minuts. Després poseu-los amb aigua freda i gel. Quan estiguin freds, peleu-los. Mentrestant, talleu l'ou dur, que haureu bullit prèviament durant 9 minuts. Primer piqueu la clara i després el rovell. Seguidament, aixafeu els cogombres i piqueu-los. Per fer la salsa, poseu en un bol una cullerada de la clara i del rovell de l'ou que heu picat, una cullerada de ceba picada, una de tàperes picades, una de julivert picat i una de cogombre. Afegiu-hi el pebrot escalivat i salpebreu-ho. Incorporeu-hi una mica de vinagre i oli fins que cobreixi els ingredients, i remeneu-ho. I ja per acabar, talleu els llagostins a làmines ben fines. Emplateu-los i banyeu-los amb la salsa.
Tot seguit, saleu-los, tapeu la cassola, i deixeu-los bullir uns 3 minuts. Després poseu-los amb aigua freda i gel. Quan estiguin freds, peleu-los. Mentrestant, talleu l'ou dur, que haureu bullit prèviament durant 9 minuts. Primer piqueu la clara i després el rovell. Seguidament, aixafeu els cogombres i piqueu-los. Per fer la salsa, poseu en un bol una cullerada de la clara i del rovell de l'ou que heu picat, una cullerada de ceba picada, una de tàperes picades, una de julivert picat i una de cogombre. Afegiu-hi el pebrot escalivat i salpebreu-ho. Incorporeu-hi una mica de vinagre i oli fins que cobreixi els ingredients, i remeneu-ho. I ja per acabar, talleu els llagostins a làmines ben fines. Emplateu-los i banyeu-los amb la salsa.