Còctel de gambes amb miso
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les gambes aporten proteïnes de bona assimilació, poc greix, però sobretot contenen iode i fòsfor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 15 gambes vermelles fresques
- una cullerada de miso
- 4 espàrrecs blancs frescos
- unes fulles d'enciam romà
- oli d'oliva verge extra
- 1 ou
- sal
- ratlladura de llimona
- ceba envinagrada
PREPARACIÓ
- Pelem les gambes i en traiem l'intestí. Les reservem.
- Farem un oli de gambes: confitem les closques i els caps 20 minuts amb oli verge extra.
- Netegem les fulles d'enciam romà, les enrotllem i les tallem a tires.
- Pelem els 4 espàrrecs i els tallem a rodanxes gruixudes. Els escaldem durant 3 minuts amb una mica d'aigua mineral. Passats els 3 minuts, els retirem i deixem reduir l'aigua dels espàrrecs.
- Fem una maionesa amb un ou i part de l'oli de gamba ja fred.
- Posem una cullerada de miso a l'aigua reduïda dels espàrrecs. Hi aboquem els espàrrecs que tenim tallats i escaldats.
- Posem totes les gambes en una safata. Escalfem molt la resta de l'oli de gamba i el tirem per sobre de la gamba directament i així ens quedarà mig cuita.
- Salpebrem els espàrrecs, hi afegim l'enciam i ho remenem. Després hi posem les gambes i la maionesa de gambes.
- Acabem el plat tallant la ceba envinagrada per la meitat i ho servim.