Còctel de fruita cru

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Álvarez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cocteleria 41º, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la fruita en cru:
  • 2 préssecs (o 2 plàtans o 1 pinya)
  • 1 fava tonca
  • 1 citronel·la (lemongras)
  • 8 fulles de menta
  • 1 cullerada sopera rasa de cardamom en gra
  • 1/2 l d'aigua mineral
  • 50 g de xarop de vainilla
  • gel en cubs
  • Per fer el còctel:
  • 60 ml de caldo de la maceració de la fruita
  • 1 ampolla de gínger (ginger ale)
  • flors de pensament comestibles (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu l'aigua en un cassó i quan arrenqui el bull retireu-la del foc i afegiu-hi el cardamom, la fava tonca ratllada, les fulles de menta, la citronel·la tallada a trossos, el préssec pelat i tallat a grills i el xarop de vainilla, remeneu-ho bé, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho infusionar a la nevera durant 24 hores.

A continuació, coleu la infusió, poseu-la en una coctelera juntament amb uns quants glaçons i agiteu-ho bé.

Tot seguit, feu una base de gel picat en una safata i poseu-hi a sobre els grills de préssec infusionats, la citronel·la i les flors de pensament.

I ja per acabar, poseu el còctel en un got, afegiu-hi el gínger i un parell de glaçons, guarniu-lo amb un grill de préssec i una flor de pensament i serviu-lo acompanyat de la safata del préssec amb gel.