Cocotxes de bacallà amb múrgoles

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cocotxes de bacallà amb múrgoles
  • 1 manat d'espàrrecs blancs
  • 500 g de cocotxes de bacallà
  • 10 múrgoles
  • 10 cargols de punxa confitats
  • julivert picat
  • cibulet picat
  • oli de confitar els cargols

PREPARACIÓ

1. Netegem els espàrrecs separant-ne les peles, els troncs i les puntes dels espàrrecs nets.
2. Escalfem una paella amb un rajolinet d'oli i daurem els troncs dels espàrrecs tallats a trossos. Abans que es daurin del tot, hi afegim les peles i deixem que es rosteixi tot.
3. Posem les cocotxes de bacallà al fons d'una cassola grossa i les cobrim amb aigua. Hi col·loquem també les múrgoles senceres i posem la cassola al foc fins que arrenqui el primer bull.
4. Colem les múrgoles i les cocotxes i reservem el líquid de la cocció a la cassola.
5. Afegim a la cassola les peles i els troncs dels espàrrecs i posem la cassola al foc fins que bulli el líquid de cocció.
6. Saltem els espàrrecs nets a trossets en una paella amb un pessic de sal i pebre.
7. Colem les peles i els troncs d'espàrrecs i en reservem el líquid de cocció.
8. Afegim a la paella dels espàrrecs les múrgoles i les cocotxes i ho deixem enrossir tot.
9. Aboquem al cassó on tenim el líquid de cocció una mica de l'oli de confitar els cargols i, amb la batedora elèctrica, muntem la salsa.
10. Afegim a la salsa el cibulet i el julivert picats.
11. Afegim la salsa a la paella on tenim les múrgoles, els espàrrecs i les cocotxes, ho deixem coure un parell de minuts i ja ho tenim a punt!