Cocota de vieires amb vi blanc i llima
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Pozas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Peixample, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 vieires grosses sense el coral
- 3 grans d'all
- 1 ceba grossa
- 1 pebrot vermell
- 2 pebrots verds
- 3 tomàquets madurs
- farigola i romaní
- 1 cullerada de polpa de nyora
- 1 got de vi blanc
- 1 llima
- vinagre balsàmic reduït
- sucre
- oli d'oliva
- sal i pebre
- sal grossa
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els grans d'all que haureu aixafat, amb el romaní, la farigola i una mica de sal i pebre.
Quan els alls estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
A continuació, afegiu-hi el pebrot tallat a la juliana, el tomàquet ratllat, la polpa de la nyora i una mica de sucre i deixeu-ho sofregir tot junt una estona més.
Quan ja estigui cuit, retireu els grans d'all i poseu la resta de sofregit a la cocota.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu les vieires amanides amb oli.
Quan estiguin dauradetes, poseu-les a la cocota, tapeu-la i deixeu-les coure al forn durant 5 minuts a 190 graus.
I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi les vieires a sobre, amaniu-les amb una mica d'oli i sal grossa i guarniu el plat amb la llima ratllada i la reducció de vinagre balsàmic.
Quan els alls estiguin dauradets, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
A continuació, afegiu-hi el pebrot tallat a la juliana, el tomàquet ratllat, la polpa de la nyora i una mica de sucre i deixeu-ho sofregir tot junt una estona més.
Quan ja estigui cuit, retireu els grans d'all i poseu la resta de sofregit a la cocota.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu les vieires amanides amb oli.
Quan estiguin dauradetes, poseu-les a la cocota, tapeu-la i deixeu-les coure al forn durant 5 minuts a 190 graus.
I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi les vieires a sobre, amaniu-les amb una mica d'oli i sal grossa i guarniu el plat amb la llima ratllada i la reducció de vinagre balsàmic.