Cock-a-leekie (Sopa de pollastre i porros) - Escòcia, Regne Unit
- Programa: Karakia
- Cuina: Pamela Geddes, Sant Jaume Sesoliveres
INGREDIENTS
- Per a 1-2 persones:
- 1/4 de pollastre
- 2 porros
- 4 pastanagues
- arròs
- aigua
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Salpebreu el tros de pollastre i enrossiu-lo en una cassola amb un raig d'oli. Mentrestant, peleu i talleu a rodanxes els porros i les pastanagues. Reserveu-ho.
Quan el pollastre sigui fregit, afegiu aigua a la cassola ¿que el pollastre quedi ben cobert- i les pastanagues tallades. Deixeu que cogui durant uns 20 minuts. Després retireu-ho de la cassola i reserveu-ho. Feu coure els porros i un grapat d'arròs en el brou que hi ha a la cassola.
Quan l'arròs sigui cuit, torneu a la cassola unes guantes rodanxes de pastanaga i, si us hi agrada, una mica del pollastre esmicolat. Rectifiqueu-ho de pebre, si cal, i serviu aquesta sopa ben calenta.
Nota:
Aquesta és una recepta escocesa molt antiga. La Pamela ens va explicar que es pot substituir l'arròs per civada i que antigament també s'hi posaven prunes seques, que es veu que hi donaven un gust força peculiar.
Quan el pollastre sigui fregit, afegiu aigua a la cassola ¿que el pollastre quedi ben cobert- i les pastanagues tallades. Deixeu que cogui durant uns 20 minuts. Després retireu-ho de la cassola i reserveu-ho. Feu coure els porros i un grapat d'arròs en el brou que hi ha a la cassola.
Quan l'arròs sigui cuit, torneu a la cassola unes guantes rodanxes de pastanaga i, si us hi agrada, una mica del pollastre esmicolat. Rectifiqueu-ho de pebre, si cal, i serviu aquesta sopa ben calenta.
Nota:
Aquesta és una recepta escocesa molt antiga. La Pamela ens va explicar que es pot substituir l'arròs per civada i que antigament també s'hi posaven prunes seques, que es veu que hi donaven un gust força peculiar.