Cocada (Caramel de coco) - Bogotà, Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Diana Molina, Lleida

INGREDIENTS

  • 1 coco
  • 1 bloc de panela
  • 1 got de llet
  • 1 got d'aigua
  • 1 cullerada de maizena

PREPARACIÓ

Ratlleu el coco amb el ratllador per la part dels forats grossos.
Poseu un cassó al foc amb l'aigua, la llet i la panela, que es vagi desfent.
Quan arrenqui el bull, afluixeu el foc i deixeu que la panela es vagi caramel·litzant.
En un got amb tres dits d'aigua, desfeu-hi una cullerada de maizena, procurant que no us hi quedi cap grumoll.
Quan la panela del cassó comenci a tenir un color marronós, afegiu-hi la maizena desfeta en aigua. Remeneu-ho i afegiu-hi el coco ratllat.
No pareu de remenar perquè la barreja no s'enganxi al cassó. Deixeu-ho al foc fins que us quedi una pasta més aviat gruixuda i molt enganxosa.
En una safata, repartiu-hi uns quants motllos de magdalenes (dels de paper) i poseu-ne una cullerada curulla dins de cada un. També podeu repartir cullerades d'aquesta pasta en una safata plana, procurant que no es toquin les unes amb les altres, i deixar que es refredin.
Serviu les cocadas a l'hora de les postres o amb el cafè.