Coca

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Coca
  • (per a 2 persones)
  • 4 sardines de la costa
  • 1 manat de ceba tendra
  • 8 tomàquets cirerols
  • 2 cullerades de confitura de ceba vermella
  • sal de Maldon
  • 2 làmines de pasta filo congelada

PREPARACIÓ

1. Preparem una safata petita per anar al forn i tallem un tros de paper sulfurat de coure de la mateixa mida que la safata. Posem el paper damunt la safata i el pintem amb una mica d'oli perquè la pasta filo no se'ns hi enganxi.

2. Hi posem el full de pasta filo, la meitat del full ens ha de quedar a dins de la safata i l'altra meitat, a fora. Estenem una mica de confitura de ceba vermella a la part de la pasta de la safata. Si no teniu confitura, podeu fer una mica de ceba confitada vosaltres mateixos. Després, pleguem la massa per la meitat, i un altre cop per la meitat. Ens ha de quedar un rectangle.

3. A continuació, pintem la superfície del rectangle de massa amb una mica d'oli.

4. Tallem un ceba tendra longitudinalment, en quatre parts, i marquem les varetes de ceba en una paella sense oli.

5. Tallem una altra ceba tendra a la juliana i l'afegim a un costat de la paella (és més fina i, per tant, la deixarem menys temps que la ceba que hem tallat més gruixuda).

6. Anem girant la ceba tendra i, quan sigui una mica rostida, traiem la paella del foc i hi afegim un rajolinet d'oli.

7. Posem la ceba tendra al damunt de la pasta filo barrejant els talls gruixuts amb els més primets.

8. Escalfem el forn a 200ºC.

9. En una paella ben calenta hi marcarem les sardines i uns tomàquets. Posem els lloms de les sardines en contacte amb un tros de paper sulfurat i, amb aquest paper, les posarem directament a la paella, per la part de la pell. Només els deixem coure uns segons, els traiem, traiem el paper i els anem posant al damunt de la coca.

10. Tallem els tomàquets cirerols per la meitat i també els marquem a la paella, a banda. I els posem a la coca.

11. Ja gairebé tenim la coca feta: la podem ficar al forn durant 4 o 5 minuts. Passat aquest temps, hi afegirem un rajolinet d'oli d'oliva!