Coca d'escalivada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Miralles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Viena, Sabadell

INGREDIENTS

  • 4 coques
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • sal i pebre
  • 2 cullerades d'oli d'oliva 0,4
  • Per al romesco:
  • 1/2 kg de tomàquets escalivats
  • 4 alls escalivats
  • 60 g d'avellanes torrades
  • 60 g d'ametlles torrades
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1/2 l d'oli d'oliva 0,4
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • vinagre

PREPARACIÓ

Per començar, en una safata de forn amb una mica d'oli, poseu-hi la ceba i el pebrot vermell i deixeu-ho escalivar al forn a 200 graus.
. Passats uns 25 minuts, retireu el pebrot i, mitja hora més tard, retireu la ceba. Tot seguit, peleu-los, talleu la ceba a trossos i el pebrot a tires i reserveu-los.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu l'albergínia tallada a rodanxes no gaire gruixudes i prèviament salpebrades.

Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets escalivats, els alls escalivats, les avellanes, les ametlles, el julivert picat, el pebre vermell dolç, el vinagre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Finalment, obriu la coca per la meitat, unteu la part de sota amb el romesco, poseu-hi a sobre les rodanxes d'albergínia, els talls de pebrot i la ceba i tapeu-ho amb l'altra part de la coca, també untada amb romesco.

I ja per acabar, planxeu les coques a la biquinera.