Coca de verdura amb llom i rovellons

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Margalida Seguí i Jordi Llabrés, Mallorca.
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per fer la massa:
  • Farina
  • Un got de cervesa sense alcohol o llevat de forner
  • 1 de got d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pel farciment:
  • Verdures de temporada (bledes, tomàquets, ceba tendra, alls, julivert)
  • Llom o carn magra de porc tallada a daus
  • Rovellons
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

1. Barregeu la farina amb la cervesa i l'oli d'oliva, aneu-ho amassant amb els mans (poseu-hi farina suficient per tal que la massa quedi ben espessa, com si haguéssiu de fer un pa). Feu-ne una bola i deixeu-la reposar.
2. Unteu amb oli una llauna d'anar al forn. Estireu-hi la massa de manera que quedi tota la safata ben coberta.
3. Talleu les bledes ( només la fulla), les cebes tendres, els alls i el julivert. Feu-ho ben menut, de manera que quedi gairebé picat.
4. Un cop tallades poseu totes les verdures dins d'un recipient que vagi bé per barrejar-les. Afegiu-hi sal, pebre negre, pebre vermell i una mica d'oli d'oliva. Remeneu-ho bé.
5. Repartiu les verdures damunt de la massa.
6. Peleu un o dos de tomàquets i talleu-los a rodanxes ben primes.
7. Repartiu els tomàquets damunt les verdures, poseu un xic de sal damunt de cada tall.
8. Poseu la coca al forn prèviament escalfat a 180 graus. Deixeu-la coure durant tres quarts d'hora.
9. Mentre es cou la coca trossegeu els rovellons.
10. Poseu oli a una paella i saltegeu-hi el llom, quan sigui mig cuit salpebreu-lo i afegiu-hi els rovellons. Deixeu-ho coure uns minuts tot junt.
11. Traieu la coca del forn i repartiu-hi uniformement el saltat de llom i rovellons. Torneu-ho a enfornar durant un quart d'hora.