Coca de tomàquet amb Ragoût de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Such
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 tomàquets
- 20 cl d'oli d'oliva
- sal
- sucre
- oli d'alfàbrega
- pasta de full
- puré de tomàquet
- Per al ragoût:
- 125 g de mongeta tendra
- 8 pastanagues
- 8 puntes d'espàrrecs bladers
- 1 manat de fulles d'espinacs
- 125 g de pèsols
- 4 grans d'all
- 125 g de carreretes
- cansalada
- 2 escalunyes
- cerfull
- oli d'oliva
- 1 gotet de brou de carn
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquets escaldats, pelats, sense llavors i tallats en trossos en una safata pel forn.
Afegiu-hi sal, sucre, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 90 o 100 graus durant una hora. Per fer el ragoût de verdures, poseu oli i mantega en una paella. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi la cansalada tallada i l'escalunya picada. Quan estigui ben daurades, incorporeu-hi les carreretes. Tot seguit, incorporeu-hi la pastanaga, els espàrrecs, la mangeta tendra, els pèsols, els espinacs i els alls que prèviament haureu rostit al forn a 90 graus durant 40 minuts i deixeu-ho coure uns 2 o 3 minuts. A continuació, pinteu la coca de full amb el puré de tomàquet i deixeu-la coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Finalment, poseu els tomàquets a sobre de la pasta de full, afegiu-hi una mica d'oli d'alfàbrega i poseu-ho al forn uns minuts. Després, emplateu-ho i acompanyeu-ho amb el ragoût.
Afegiu-hi sal, sucre, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 90 o 100 graus durant una hora. Per fer el ragoût de verdures, poseu oli i mantega en una paella. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi la cansalada tallada i l'escalunya picada. Quan estigui ben daurades, incorporeu-hi les carreretes. Tot seguit, incorporeu-hi la pastanaga, els espàrrecs, la mangeta tendra, els pèsols, els espinacs i els alls que prèviament haureu rostit al forn a 90 graus durant 40 minuts i deixeu-ho coure uns 2 o 3 minuts. A continuació, pinteu la coca de full amb el puré de tomàquet i deixeu-la coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Finalment, poseu els tomàquets a sobre de la pasta de full, afegiu-hi una mica d'oli d'alfàbrega i poseu-ho al forn uns minuts. Després, emplateu-ho i acompanyeu-ho amb el ragoût.