Coca de sorell marinat amb romesco d'algues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Adelf Morales
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Topik, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el nostre metabolismeAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 filets de sorell
  • 1 full de pasta de full
  • 50 cc de vinagre d'arròs
  • 10 cc de sake
  • 1 fulla d'alga kombu
  • 1 fulla d'alga nori
  • 1 c/s de salsa de soja
  • suc de 1/2 llimona
  • germinats
  • sal
  • farina blanca
  • Per al romesco:
  • 2 tomàquets
  • 1 all
  • 1 c/s d'avellanes torrades
  • 1 c/s d'ametlles
  • 2 torrades de pa fregit
  • 3 branques de julivert
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, estireu la pasta de full, sobre una superfície amb farina, talleu-la en forma rectangular en quatre trossos, punxeu-la, fiqueu-la al forn a 160º fins que quedi cuita i agafi color, durant uns 15 minuts aproximadament, i reserveu-la.

Mentrestant, saleu els filets de sorell i deixeu-los a la nevera durant dues hores.

Per fer el romesco, poseu al forn els tomàquets i els alls amb un raig d'oli i sal durant 15 minuts a 160º. Després, peleu-los i tritureu-los juntament amb els fruits secs, el pa, el julivert, una mica de sal i una mica d'oli.

A continuació, prepareu un marinat barrejant en un bol el sake, el vinagre d'arròs i l'alga kombu sencera seca, netegeu els filets de sorell i submergiu-los en el marinat durant dues hores. Passat aquest temps, reserveu-los escorreguts.

Tot seguit, amb un ganivet piqueu la fulla d'alga nori molt fina, passeu-la a un bol, afegiu-hi el suc de mitja llimona i la salsa de soja i barregeu-ho amb el romesco.

Finalment, talleu el peix a làmines fines.

I ja per acabar, poseu els filets de peix sobre la pasta de full, cobriu-ho amb salsa romesco d'algues i decoreu-ho amb fulles de germinats.
Anar al contingut