Coca de sorell marinat amb romesco d'algues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adelf Morales
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Topik, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el nostre metabolismeAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 filets de sorell
- 1 full de pasta de full
- 50 cc de vinagre d'arròs
- 10 cc de sake
- 1 fulla d'alga kombu
- 1 fulla d'alga nori
- 1 c/s de salsa de soja
- suc de 1/2 llimona
- germinats
- sal
- farina blanca
- Per al romesco:
- 2 tomàquets
- 1 all
- 1 c/s d'avellanes torrades
- 1 c/s d'ametlles
- 2 torrades de pa fregit
- 3 branques de julivert
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per començar, estireu la pasta de full, sobre una superfície amb farina, talleu-la en forma rectangular en quatre trossos, punxeu-la, fiqueu-la al forn a 160º fins que quedi cuita i agafi color, durant uns 15 minuts aproximadament, i reserveu-la.
Mentrestant, saleu els filets de sorell i deixeu-los a la nevera durant dues hores.
Per fer el romesco, poseu al forn els tomàquets i els alls amb un raig d'oli i sal durant 15 minuts a 160º. Després, peleu-los i tritureu-los juntament amb els fruits secs, el pa, el julivert, una mica de sal i una mica d'oli.
A continuació, prepareu un marinat barrejant en un bol el sake, el vinagre d'arròs i l'alga kombu sencera seca, netegeu els filets de sorell i submergiu-los en el marinat durant dues hores. Passat aquest temps, reserveu-los escorreguts.
Tot seguit, amb un ganivet piqueu la fulla d'alga nori molt fina, passeu-la a un bol, afegiu-hi el suc de mitja llimona i la salsa de soja i barregeu-ho amb el romesco.
Finalment, talleu el peix a làmines fines.
I ja per acabar, poseu els filets de peix sobre la pasta de full, cobriu-ho amb salsa romesco d'algues i decoreu-ho amb fulles de germinats.
Mentrestant, saleu els filets de sorell i deixeu-los a la nevera durant dues hores.
Per fer el romesco, poseu al forn els tomàquets i els alls amb un raig d'oli i sal durant 15 minuts a 160º. Després, peleu-los i tritureu-los juntament amb els fruits secs, el pa, el julivert, una mica de sal i una mica d'oli.
A continuació, prepareu un marinat barrejant en un bol el sake, el vinagre d'arròs i l'alga kombu sencera seca, netegeu els filets de sorell i submergiu-los en el marinat durant dues hores. Passat aquest temps, reserveu-los escorreguts.
Tot seguit, amb un ganivet piqueu la fulla d'alga nori molt fina, passeu-la a un bol, afegiu-hi el suc de mitja llimona i la salsa de soja i barregeu-ho amb el romesco.
Finalment, talleu el peix a làmines fines.
I ja per acabar, poseu els filets de peix sobre la pasta de full, cobriu-ho amb salsa romesco d'algues i decoreu-ho amb fulles de germinats.