Coca de sardines i pebrots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les sardines són peix blau, que aporta greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 2 sardines fumades

    20 pebrots de Padrón 

    250 g de farina

    200 g d'aigua mineral

    5 g de llevat fresc

    1 tomàquet d'amanir

    1 ceba de Figueres

    15 olives de Kalamata sense pinyol

    oli d'oliva

    polpa d'una nyora

    bitxo fresc

    orenga fresca

    sal

PREPARACIÓ

1.    En un bol fem la massa amb els ingredients secs: farina, sal i llevat fresc. Li donem forma de volcà i ho barregem amb 200 g d'aigua mineral, oli, l'oli de les sardines i ho amassem. Un cop està tot ben amassat, hi afegim la cullerada de polpa de nyora, prèviament hidratada, i ho treballem fins que s'integri bé. Ho deixem reposar 40 minuts tapat amb un drap.

2.    Saltem lleugerament, amb un raig d'oli, els pebrots de Padrón nets i sense cua. Hi posem sal al final de tot i els retirem.

3.    A la mateixa paella, hi aboquem la ceba i el tomàquet tallat a rodanxes molt fines. Ho anem fent de mica en mica, com si féssim un confitat,  amb molt poc oli i a foc molt lent.

4.    Muntem la coca estirant la massa i fent servir de base el tomàquet i la ceba. A sobre, hi posem els pebrots de Padrón. Ho enfornem 15 minuts a 200 graus.

5.    Traiem del forn la coca i hi posem a sobre les sardines, les olives, l'orenga i un raig d'oli.