Coca de sardina amb dolç de taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 24 sardines
  • oli d'oliva
  • barreja d'enciams
  • Per a la coca:
  • 300 g de farina fluixa
  • 1 tasseta d'oli
  • 1/2 got d'aigua
  • 5 g de sal
  • 8 g de llevat
  • Per a l'olivada:
  • 100 g d'olives d'Aragó o Kalamata
  • 10 g de tàperes
  • 10 g de julivert
  • una punta d'all
  • 2 filets d'anxova
  • 1 cullerada de melmelada de taronja amarga
  • Per a la juliana de taronja:
  • 1 taronja
  • 1/2 got d'aigua
  • 20 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu en un bol la farina, l'oli, l'aigua, la sal i el llevat, fins que quedi una massa ben fina.

Seguidament, deixeu-la reposar durant mitja hora.

Després, estireu la massa amb un corró, talleu-la a rectangles i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Per fer l'olivada, poseu en un bol les olives, les tàperes, el julivert, l'all, les anxoves i la melmelada de taronja i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer la juliana de taronja, en un cassó amb aigua i sucre confiteu la taronja tallada a tires ben fines.

A continuació, poseu la coca en una safata, cobriu-la amb l'olivada, poseu-hi les sardines a sobre, tallades a la mida de la coca, amaniu-les amb una mica d'oli d'oliva i deixeu-les gratinar al forn durant uns 5 minuts.

Tot seguit, poseu-hi les tires de taronja confitada a sobre.

I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i poseu-hi la coca al damunt.