Coca de Sant Joan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són una fruita seca molt nutritiva, rics en energia, proteïnes, greixos saludables, vitamines del grup B i minerals com potassi, fòsfor o magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de farina

  • 150 g de sucre

    125 ml de llet

  • 3 ous
  • 100 g de mantega
  • 100 g de pell de taronja confitada
  • 50 g de meló confitat
  • 50 g de pinyons
  • 20 g de llevat en pols
  • 1 llimona
  • canyella en pols
  • anís mòlt
  • sal

PREPARACIÓ

  1. Dins d'un bol posem 350 g de farina tamisada i el llevat. Hi fem un forat al centre en forma de volcà i hi posem 100 g de sucre al mig, 2 ous, la pell de la llimona ratllada, l'anís en pols i la canyella. Ho barregem tot i ho treballem amb les mans fins que quedi una massa fina. Fem un segon volcà i hi aboquem la llet.
  2. Quan tot és fi, hi afegim la mantega, que prèviament haurem fos en una paella, i ho barregem bé, però sense donar cops a la pasta. Un cop estigui tot barrejat veurem que es desenganxa del bol amb facilitat.
  3. Aquesta massa la posarem sobre la taula amb una mica de farina i li donarem forma de coca. Hem d'aconseguir que la massa sigui, més o menys, d'1 cm de gruix.
  4. Col·loquem aquesta coca en una safata de forn amb paper sulfurat per sota i la deixarem reposar tapada amb un drap dins de la nevera uns 15 minuts.
  5. Pelem i tallem un tros de gingebre a daus petits. Posem els daus a confitar amb 1 got de sucre per un got d'aigua i ho deixem reduir uns 30 minuts.
  6. Un cop ha passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la pintem amb ou batut. Després hi posem la fruita confitada per sobre, hi espolsem el sucre per sobre i la posarem al forn a 220º uns 30 minuts.
  7. Traiem la coca del forn i hi afegim els pinyons i una mica més de sucre. Ho deixem al forn 5 minuts més.
  8. Un cop cuita, la deixem refredar i ja ens la podem menjar.
Anar al contingut