Coca de Sant Joan de crema i pinyons

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • una planxa de pasta de full
  • 120 g de pinyons
  • 1 ou
  • sucre
  • Per a la crema:
  • 1 l de llet
  • 45 g de midó
  • 10 rovells d'ou
  • 200 g de sucre
  • una pela de llimona
  • 1 canó de canyella

PREPARACIÓ

Per fer la crema, poseu en cassó la llet amb la pela de llimona i la canyella.
Quan la llet estigui calenta, afegiu-hi els rovells d'ou.
Mentrestant en un bol, barregeu el midó amb una mica de llet freda.
Quan la llet del cassó arrenqui el bull, poseu-hi la barreja de midó i llet freda, el sucre i remeneu-ho tot bé. Després, coleu-ho i deixeu-ho refredar.

Per fer la coca, estireu la pasta de full amb un corró i poseu-la en una safata de forn. Seguidament, pinteu el voltant de la pasta amb ou batut, poseu-hi la crema al mig i escampeu-la bé. Tot seguit, tanqueu la massa i premeu-ne el voltant amb una forquilla. A continuació, pinteu la massa amb ou batut i poseu-hi per sobre els pinyons i el sucre. Finalment, poseu la massa al forn durant 40 minuts a 160 graus.