Coca de Sant Joan amb nata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional, ja que podem fer servir ingredients de més qualitatAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g farina de força

    100 g sucre blanc

    20 g llevat fresc

    300 ml de nata

    110 ml de llet

    40 g mantega

    2 ous

    50 ml d'aigua mineral

    1 raig d'anís dolç

    1 raig de llet

    2 làmines de gelatina

    2 beines de vainilla

    Sucre moscovat

    Fruita confitada

    Pinyons

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem a barrejar 250 g de farina de força, 20 g de llevat fresc, 50 g de sucre i 1 ou. Hi afegim un raig d'anís. També hi aboquem, a poc a poc i sense deixar de remenar, 110 ml de llet. Ho pastem durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, hi afegim 40 g de mantega freda, tallada a dauets. Quan estigui ben integrada, agafem el pastó, l'arrodonim en forma de bola, el pintem amb oli d'oliva verge extra, el cobrim amb un drap i el deixem reposar durant 30 minuts, a temperatura ambient.
  2. Estirem el pastó damunt d'un paper sulfurat: ho fem amb els dits, prement el pastó fins que agafi forma de coca. Ho col·loquem damunt d'una safata i ho duem al forn, on ja hi haurem posat un pot amb aigua bullent. Hi deixem la coca, que vagi fermentant amb el vapor que anirà deixant anar l'aigua bullent. La porta del forn la deixarem tancada i el forn, apagat. Que estigui així durant 1 hora.  
  3. Batem un ou amb un raig de llet. Amb aquesta barreja, pintem la coca. Hi posem, per damunt fruita confitada, pinyons i sucre moscovat al gust de cadascú. Ho enfornem 15 minuts a 180ºC.
  4. Posem dues làmines de gelatina en un plat amb aigua perquè s'hidratin.
  5. Aboquem, en un pot, 50 g de sucre i 50 ml d'aigua mineral. Hi afegim l'interior de dues beines de vainilla, juntament amb les tavelles un cop buides. Ho remenem a foc baix i, quan veiem que s'ha dissolt el sucre, ho apartem del foc. Hi afegim la gelatina hidratada, ho integrem i ho deixem refredar.
  6. Col·loquem 300 ml de nata freda dins un bol ben fred. A mig batre, hi anem afegint l'almívar de vainilla, ja fred, i ho acabem de batre fins a tenir-la muntada.
  7. Obrim la coca longitudinalment, la farcim de nata i la tornem a tancar.
Anar al contingut