Coca de recapte

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Massa de focaccia
  • 400 g farina 00
  • 14 g sal
  • 75 ml vi blanc
  • 100 ml oli d'oliva
  • 35 g llevat fresc de forner
  • 200 ml aigua
  • Coca de recapte
  • (per compartir)
  • Per al farciment:
  • espàrrecs verds
  • tomàquet d'amanir
  • olives mortes
  • farigola
  • anxoves marinades amb oli

PREPARACIÓ

1. Començarem preparant la massa: posem la sal dins el bol on tenim la farina i ho barregem amb la mà.

2. Afegim el llevat en el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.

3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal al recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.

4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.

5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.

6. Col·loquem la massa dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.

7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant mitja hora, a una temperatura d'entre 28 i 30ºC perquè fermenti.

8. Posem una mica de farina a la superfície on treballarem la massa. Una mica de farina al corró i comencem a estirar-la, fent una forma rectangular.

9. Posem una mica de farina en una safata per anar al forn. Col·loquem en aquesta safata la massa que hem estès.

10. Posem a sobre d'aquesta massa els espàrrecs i una mica de farigola. Hi posem també els tomàquets tallats a rodanxes, les olives negres i les anxoves. Ho pintem tot plegat amb una mica de l'oli de les anxoves amb l'ajuda d'un pinzell.

11. Ja podem ficar la safata al forn, a 185º C, durant 25- 30 minuts, i ja tindrem la nostra coca de recapte!