Coca de recapte

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La coca de recapte és un àpat equilibrat: conté els hidrats de carboni de la coca, l'aliment proteic de l'arengada i verdures com el pebrot. S'hauria d'acompanyar d'una gran amanida verda.

INGREDIENTS

  • 700 g de farina d'espelta
  • un polsim de sal
  • un polsim de sucre
  • 5 g de llevat premsat
  • 350 g d'aigua mineral
  • 50 g d'oli d'oliva verge extra
  • 1 arengada
  • mig pebrot
  • mitja ceba
  • 1 salsitxa
  • mig porro
  • all
  • farigola

PREPARACIÓ

1. Infusionem l'aigua mineral amb all, farigola i romaní.
2. Pastem la farina, la sal, el sucre, el llevat premsat i 350 g d'aigua infusionada.
3. Quan estigui la massa gairebé feta, hi afegim l'oli (sense deixar que la massa absorbeixi tot el greix). La tapem amb un drap i la deixem reposar durant 40 minuts.
4. Un cop reposada, la tallem en dos trossos iguals i ho deixem reposar durant 30 minuts més. Després, els manipulem per donar-los forma de coca. Hi escampem un raig d'oli per sobre. Ho deixem a la nevera durant 14 hores amb un paper de forn a sota i un drap a sobre.
5. Un cop passat tot el temps, les traiem i hi posem a sobre l'arengada hidratada sense espines; el pebrot, la ceba, el porro i l'all escalivats i la salsitxa.
6. Ho posarem al forn durant uns 15 minuts a 220 graus fins que tinguem la salsitxa cuita. La servim amb un raig d'oli per sobre i una branca de farigola.