Coca de recapte amb ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)

INGREDIENTS

  • Per al pa:
  • 200 g de farina
  • 50 g de iogurt natural
  • 4 g de sal
  • 8 g de llevat premsat
  • 1/2 got d'aigua
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • Per a l'allioli de codony:
  • 3 codonys
  • 1 poma
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • oli d'oliva
  • Per al recapte:
  • 200 g de ceps
  • 200 g de pernil

PREPARACIÓ

Per fer el pa, desfeu el llevat en un bol amb una mica d'aigua tèbia. Després, afegiu-hi la farina, el iogurt, la sal i l'oli.
Amasseu-ho, deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum, estireu-la amb un rulo i talleu-la en rectangles de 10x6 centímetres. Deixeu-los coure al forn durant 6 minuts.

A continuació, feu bullir en una olla amb aigua la poma i els codonys pelats i tallats en trossos grossos i el sucre. Quan les fruites s'hagin estovat, poseu-les en un bol, afegiu-hi els alls i tritureu-ho.

Tot seguit, unteu les coques amb l'allioli de codony, poseu-hi a sobre els ceps tallats en làmines i el pernil, i deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts. Emplateu les coques i guarniu el plat amb una mica de reducció de vinagre de Mòdena i unes gotes de vinagreta d'all i julivert.