Coca de panís amb arengada fumada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Antoni Sánchez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • Per a la coca de panís:
  • 50 g de farina
  • 50 g de farina de panís
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada de panís picat fregit
  • sal i pebre
  • aigua Per a la pasta d'arengada:
  • 3 arengades fumades
  • 2 fulls de gelatina
  • 250 cm3 de nata muntada
  • 1 tasseta de nata líquida
  • 2 cullerades d'olivada
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per a fer la pasta de la coca comenceu barrejant en un bol, a parts iguals, les farines, l'aigua i l'oli d'oliva.
Remeneu-ho suaument, tot evitant que s'hi facin grumolls. Salpebreu-ho i després afegiu-hi el panís fregit i picat (així la coca serà més cruixent). Seguiu-ho barrejant fins que la pasta quedi ben lligada. A continuació, esteneu-la en una safata d'anar al forn tot donant-li la forma que vulgueu. Coeu-ho al forn uns 10 minuts a 200 graus. Mentrestant feu el farcit. Tritureu les arengades tallades a trossets juntament amb la nata líquida i una mica d'oli. Tot seguit, desfeu els fulls de gelatina (prèviament remullats) en un cassó calent amb una mica de crema de llet. Quan la gelatina estigui ben dissolta aboqueu-la al pot on heu fet la barreja. Incorporeu-hi en aquest punt la nata muntada. Cal que ho remeneu amb suavitat. Deixeu-ho refredar una hora a la nevera. Ja per acabar, serviu la coca amb la pasta al damunt i decoreu-la amb filets d'arengada i amb un cordó d'olivada.