Coca de pa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Bellsolà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baluard, Barcelona (Barceloneta)
INGREDIENTS
- 1 kg de farina de força
- 600 g d'aigua
- 18 g de sal
- 20 g de llevat
- 100 g d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la farina, l'aigua, l'oli, la sal i el llevat i amasseu-ho amb les mans durant uns 10 minuts.
Seguidament, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho reposar a temperatura ambient durant una hora i quart. A continuació, talleu la massa en peces de 300 grams, doneu-li forma rodona amb les mans i deixeu-la reposar 15 minuts més. Finalment, estireu la massa amb un corró, feu-hi uns talls a sobre, torneu a estirar-la i deixeu-la coure al forn durant una mitja hora a 200 graus.
Seguidament, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho reposar a temperatura ambient durant una hora i quart. A continuació, talleu la massa en peces de 300 grams, doneu-li forma rodona amb les mans i deixeu-la reposar 15 minuts més. Finalment, estireu la massa amb un corró, feu-hi uns talls a sobre, torneu a estirar-la i deixeu-la coure al forn durant una mitja hora a 200 graus.