Coca de pa, tonyina i patata escalivada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Hernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Comiols, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la coca:
  • 150 g de farina
  • 1 gotet d'aigua
  • 1 gotet d'oli
  • 2 g de sucre
  • 2 g de sal
  • 2 g de llevat
  • Per a la tonyina:
  • 1 llom de tonyina de 200 g
  • 100 g de sucre
  • 100 g de sal
  • 25 g de gingebre ratllat
  • patata escalivada
  • ceba confitada
  • vinagreta de mirin
  • oli de gingebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la tonyina en un bol, cobriu-la amb la sal, el sucre i el gingebre ratllat i deixeu-la confitar a la nevera durant 6 hores.

Després, netegeu-la amb una cullera i reserveu-la.

Per fer la coca, poseu en un bol la farina, el sucre, la sal, el llevat, l'aigua i l'oli, remeneu-ho amb les mans fins que tingueu una massa compacta i deixeu-la reposar 30 minuts, tapada amb un drap.

Tot seguit, estireu la massa amb un rodet, talleu-la amb forma rectangular i poseu-la a coure al forn, en una safata, a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb la patata escalivada aixafada, poseu-hi a sobre la tonyina tallada a talls i amaniu-ho amb l'oli de gingebre i la vinagreta de mirin.