Coca de pa amb escalivada i sardines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de massa de pa
  • 12 filets de sardina
  • 1 gra d'all
  • llorer
  • pebre en gra
  • sal gruixuda
  • julivert
  • oli Per a l'escalivada:
  • 2 pebrots vermells
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 albergínia

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les sardines en un bol i afegiu-hi sal, llorer, pebre en gra, una dent d'all tallada en dos trossos, julivert i oli.
Poseu-ho a la nevera i deixeu-ho marinar un dia. Per fer l'escalivada poseu els pebrots, la ceba, l'albergínia i els tomàquets en una plata i afegiu-hi oli. Després poseu-ho al forn a 150 graus durant 20 o 30 minuts, però deixeu-hi la ceba 30 minuts més. Mentrestant, poseu farina sobre una taula i estireu-hi al damunt la massa de pa ajudant-vos d'un rodet. Llavors poseu-la en una safata i punxeu-la amb una forquilla. Tot seguit, poseu la safata al forn a 160 graus durant 8 minuts. Quan retireu la safata del forn, deixeu refredar la coca de pa. Després poseu-hi l'escalivada al damunt. Incorporeu-hi també les sardines i una mica d'oli de la mateixa maceració. Torneu a posar la safata al forn durant dos minuts. Finalment, talleu la coca per la meitat, poseu-la en un plat i afegiu-hi una mica d'oli.