Coca de llardons

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 dl d'oli d'oliva
  • 100 g de llardons de porc
  • 2 ous i un rovell
  • 10 g de llevat premsat de forner
  • 200 g de farina blanca
  • 1/2 copa d'anís dolç
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Preparació: 2'

1. Barregeu un ou, un rovell, l'oli i el sucre en un bol gros.
2. Afegiu-hi el llevat i desfeu-lo amb els dits fins que aconseguiu fer una massa homogènia.
3. Afegiu-hi la farina a poc a poc.
4. Afegiu-hi els llardons esmicolats amb els dits i la mitja copeta d'anís.
5. Lubrifiqueu el plat "crisp" amb oli d'oliva, i esteneu la massa de la coca al damunt. Deixeu-ho llevar a 40º aproximadament, fins que fermenti i quedi esponjós.
6. Feu-li una forma rectangular i pinteu la superfície de la massa amb l'altre ou batut. Enganxeu-hi els pinyons i una mica de sucre.
7. Coeu la coca en la modalitat "crisp" fins que sigui seca, cosa que passarà al cap d'uns 10 minuts.
Ja podeu gaudir de la vostra coca de Sant Joan!