Coca de cireres

INGREDIENTS

  • 150 cc de llet
  • 80 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 3 ous
  • 25 g de llevat de pa
  • sal
  • 500 g de farina
  • ratlladura de llimona (si és per a coques dolces)
  • Pasta adobada
  • Cireres madures
  • Sucre
  • Un rovell

PREPARACIÓ

PER A LA PASTA ADOBADA

1. Desfeu el llevat a la llet tèbia. Afegiu-hi la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència.

2. Aboqueu la pasta damunt d'un paper parafinat i doneu-li la forma que més us agradi -coca, tortell, braç...-. Deixeu-ho fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum. Enforneu-ho -el forn ja ha d'estar calent- a 180º durant 20 min.





PER A LA COCA AMB CIRERES

1. Estireu la pasta en forma de coca i escampeu-hi les cireres pel seu damunt. Deixeu-la reposar una hora. Pinteu-la amb un rovell d'ou i espolse-hi bastant sucre pel damunt. Enforneu-ho a 180º durant 20 minuts.