Cóc de maçana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sabina Mayor
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Sabina, dolç i salat, Roquetes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma cuinada és molt més fàcil de digerir que la poma crua, a més produeix més sensació de sacietat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • 1 tassa de sucre (per a la massa)
  • 1 tassa de llet
  • 4 ous
  • 2 sobres de gasosa
  • 350 g farina blanca
  • pell de 2 llimones ratllada
  • canyella en pols
  • 2 kg poma àcida (o de l'agredolç)
  • 150 g de sucre
  • oli d'oliva per escampar

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els ous, el sucre, la llet, una mica de llimona ratllada, una mica de canyella i l'oli i barregeu-ho bé amb una espàtula.

Després, afegiu-hi la gasosa i la farina i torneu-ho a barrejar bé fins que obtingueu una massa fina. Tot seguit, poseu la massa en una safata coberta amb paper sulfuritzat i poseu-hi una mica més de sucre, canyella i llimona ratllada per sobre.

A continuació, talleu la poma a quarts, sense pelar, talleu els quarts per la meitat, cobriu la massa amb els trossos de poma amb la part de la pell a sobre, torneu a posar-hi una mica més de sucre, canyella, llimona i un raig d'oli per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 30 minuts a 180 graus.
Anar al contingut